Simeone postavio ultimatum Atleticu, Inter trlja ruke

diegosimeone

“Jorgandžije” zatečene, ali je navodno Diego Simeone bio veoma jasan na sastanku sa čelnicima kluba.

Nakon poraza “El Cholo” je rekao da će preispitati ostanak u Atleticu, ali je to tumačeno kao razočaranje nakon bolnog poraza na “San Siru”.

Ipak, Argentinac je navodno i nakon toga, dan kasnije razgovarao sa čelnicima koji su tražili objašnjenje i rekao im da više nema snage da juriša na vjetrenjače. On ne vidi način da bez ozbiljnih ulagana i sa stalnim prodajama najboljih igrača i dalje drži korak sa mnogo bogatijim klubovima.

Simeone od kluba traži da ne prodaju Griezmanna, da iskoriste 40 miliona od Jacksona Martineza i na sve načine vrate Costu. Već je stigao i Nico Gaitan iz Benfice, ali je to nedovoljno, Simeone traži još jednog kreativnijeg igrača u veznom redu.

Pominje se Italijan Candreva, ali njega Lazio neće pustiti za manje od 30 miliona eura.

Takođe, Juanfran bi trebalo da dobije konkurenciju na desnom beku, prema informacijama iz Italije meta je Šime Vrsaljko, odlični fudbaler Sassuola. I Hrvat je papren, oko 20 miliona, ali Simeone smatra da bez ozbilljnijih ulaganja nema šansu da nastavi neravnopravnu bitku.

Sa druge strane, priča se da cilja povratak u Inter, ali ne ove, nego sljedeće sezone. O tome je navodno razgovarao sa bivšim saigračem Zanettijem. Inter bi sačekao da Manciniju istekne ugovor i onda u ljeto 2017. doveo Simeonea. Transfer bi pomogli novi manjinski vlasnici koji bi trebalo da do tada povećaju udio, kompanija “Suning”, a dolazak Simeonea bi mnogo značio marketinški za klub, ali i poslao poruku da Inter želi ozbiljno da vrati nekadašnju slavu.


U ovom trenutku Italijani nemaju novca za Simeonea, ali bi investitori mogli da prevaziđu taj jaz.

Ipak, u Atleticu su mirni, smatraju da će Simeone razmisliti o svemu hladne glave i da će nastaviti posao na “Xalderonu”. Sa druge strane ogromni dugovi Atletica sprečavaju ulaganja bez prodaje.

Na meti su svi, od Griezamanna, preko Kokea i Saula Niguza, do sjajnog Godina, ali i Stefana Savića. Ipak, ako neko od njih ode, to bi moglo da znači da će otići i Simeone.