Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska

Sinoć je zabio gol za pobjedu, a danas je zatrpan u ruševinama nakon potresa

sdfsdfsfsdfds (1)

Osim dresa Chelseaja, Atsu je u karijeri igrao još za Porto, Rio Ave, Everton, Vitesse, Bournemouth, Malagu i Al-Raed, a trenutno je član Hatayspora

Turski mediji potvrdili da su je bivši nogometaš Chelsea Christian Atsu među hiljadama ljudi koji su ostali zatrpani ispod ruševina nakon dva razorna zemljotresa koja su pogodila Tursku i Siriju. Osim dresa Chelseaja, Atsu je u karijeri igrao još za Porto, Rio Ave, Everton, Vitesse, Bournemouth, Malagu i Al-Raed, a trenutno je član Hatayspora. Baš je sinoć donio pobjedu svojoj ekipi u susretu protiv Kasimpase golom u 97. minuti.

Ovaj ganski reprezentativac s čak 65 nastupa za tu reprezentaciju je samo jedan od niza nestalih sportaša u ovom potresu, a kako je objavio Fotomac, niz njegovih saigrača već je spašeno iz ruševina te se nadaju da će njegovo spašavanje završiti istim ishodom.

Podsjetimo, potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru. Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi više od 1500.