Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Širić će ipak robijati, policija ga danas našla u vikendici

siric

Bivši nogometni sudac Željko Širić danas poslijepodne uhapšen je na svojoj vikendici na ušću rijeke Karašice kod Osijeka, kako se neslužbeno doznaje.

Godinu i po dana nakon pravomoćne presude u aferi “Pošteno suđenje” Širića je policija konačno odvela u zatvor na izdržavanje četverogodišnje kazne zbog primanja mita. Nakon pravomoćnosti presude, Širić je godinu i po dana odgađao odlazak u zatvor, opravdavajući se liječničkom dokumentacijom i bolešću te obvezama na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, gdje je uprkos pravomoćnoj presudi za težak kriminal u sportu predavao studentima tjelesni odgoj. Riječ je o nezabilježenom slučaju o kojem je hrvatski portal Index pisao proteklih mjeseci.

Širiću je u avgustu posljednji put odobrena odgoda odlaska na izvršavanje kazne, da bi Županijski sud u Osijeku 13. septembra odbio novi Širićev zahtjev. Osječki nogometni moćnik nije se pojavio u zatvoru, pa je po njega došla policija.

Kako je nekadašnji šef hrvatskog suđenja i pravomoćno osuđeni kriminalac, godinu i tri mjeseca od pravomoćnosti presude za primanje mita u aferi “pošteno suđenje” eskivirao zatvor? Liječničkim potvrdama da išijas i proširene vene ne može liječiti u zatvoru te potvrdom osječkog fakulteta koji je ustvrdio kako bi osječka akademska zajednica na FERIT-u pritvaranjem profesora Širića pretrpjela štetu(!?).

Osječki moćnik, intimus osuđenika i bjegunca od pravosuđa Zdravka Mamića te ratnog zločinca Branimira Glavaša, osuđen je na četiri godine zatvora i osam godina zabrane rada u nogometu.

Vrhovni sud RH u cijelosti je potvrdio osuđujuću presudu sutkinje Mihaele Grahovac, ali Širić je tek danas postao zatvorenik.