Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki Brijeg izbacio Željezničar iz Kupa BiH

siroki brijeg

NK Široki Brijeg izborio je osminu finala domaćeg nogometnog kupa nakon što je na svom stadionu u šesnaestini finala svladao osvajača Kupa iz prošle sezone Željezničara rezultatom 2:0.

Trener Željezničara Milomir Odović odlučio je u ovom susretu odmoriti nekoliko standardnih prvotimaca, dok je strateg domaćih Goce Sedloski u nastajanju da probudi svoju momčad koja je zapala u golgetersku krizu, na teren poslao najjaču postavu.

Ta odluka brzo mu se isplatila, pa su nakon više od 360 minuta bez pogotka Širokobriježani konačno došli do gola. U 29. minuti susreta Danijel Kožul je glavom u mrežu pospremio ubačaj Maria Babića s desne strane.

Na 2:0 povisio je Josip Kvesić u 53. minuti, iskoristivši veliku pogrešku obrane gostiju. Matej Rodin pokušao je glavom vratiti loptu svome vrataru, ali umjesto Irfana Fejzića pronašao je Kvesića kojemu nije bilo teško pogoditi za 2:0.

Do kraja susreta uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, a rezultat se nije mijenjao.

Široki je utakmicu završio s igračem manje nakon što je u 90. isključen domaći vratar Luka Bilobrk zbog prigovora. Prije toga u gužvi ispred gola Širokog Bilobrk je dobio udarac, dugo mu se ukazivala pomoć, a nakon što je ustao sudac mu je pokazao put u svlačionicu.

Široki se večerašnjom pobjedom osvetio Željezničaru za prvenstveni poraz od prije dva kola, kada su gosti iz Sarajeva na Pecari slavili pobjedu 3:0, ali i za dvije čiste pobjede Željezničara nad Širokim u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Kupa.