Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki Brijeg nakon penala osvojio Kup BiH

siroki – sarajevo – finale kupa7

Fudbaleri Širokog Brijega osvojili su Kup Bosne i Hercegovine. Regularni dio revanš susreta finala Kupa BiH koji se igrao na stadionu ”Pecara” okončan je pobjedom Sarajeva od 1:0, a pošto je u prvom meču Široki slavio identičnim rezultatom, ekipe su pristupile izvođenju penala, gdje su više koncentracije imali domaći igrači.

U prvom poluvremenu utakmice oba tima su se smjenjivala u napadima. Prve minute pripale su domaćem sastavu, a zatim je Sarajevo preuzelo inicijativu i u nekoliko navrata ugrozilo protivnički gol.

Prvih 15. minuta meča proteklo je bez većih šansi, a zatim je u 17. minutu igrač Sarajeva Nermin Crnkić promašio prazan gol Širokobriježana. Naime, nakon odličnog kontranapada ”bordo” tima”, na asistenciju Hebibovića Crnkić je dobio loptu nekoliko metara ispred praznog gola domaćeg sastava, ali loše je šutirao i lopta odlazi pored gola.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, a Širokobriježani su u tim trenucima imali rezultat koji im donosi trofej osvajača Kupa BiH.

Drugo poluvrijeme počelo je pritiskom gostiju koji su morali doći do pogotka u gostima, jer je Široki u prvom meču u Sarajevu slavio s 1:0. U 52. minutu prijeti Ivetić, a zatim je i Široki imao priliku preko Čabraje.

”Bordo” tim dolazi do pogotka u 63. minutu nakon što je igrač Sarajeva srušen u šesnaestercu, a precizan s bijele tačke bio je Almir Bekić.

Široki je nakon primljenog gola preuzeo incijativu, međutim većih opasnosti po gol Pavlovića nije bilo.

Do kraja regularnog dijela meča oba tima su imala nekoliko bezuspješnih pokušaja da promijene rezultat, nakon čega su igrači pristupili izvođenju penala.

 

http://www.dailymotion.com/video/x5mp1ud_nk-siroki-brijeg-fk-sarajevo-0-1-bekic-p_sport

Domaćin je imao više koncentracije u izvođenju penala te u konačnici slavio. U prvoj seriji Pavlović je odbranio penal Krstanoviću, a zatim je Husejinović promašio gol Širokog. U drugoj seriji Ivanković je pogodio, a Almir Bekić je izjednačio na 1:1. U trećoj seriji Barišić je pogodio, a Rustemović promašio. Ćorić je potom savladao Pavlovića, Ahmetović Bilobrka, a konačnu pobjedu domaćinu donio je Čobraja.

http://www.dailymotion.com/video/x5mp6c2_nk-siroki-brijeg-fk-sarajevo-0-1-4-2-p-kup-bih-golovi_sport

Široki je na taj način osvojio Kup BiH, te izborio nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

http://www.dailymotion.com/video/x5mp88x_nk-siroki-brijeg-fk-sarajevo-dodjela-trofeja-kup-bih_sport

Umjesto penala – reklame

Da izvođenje penala pristalicama ova dva kluba bude još stresnije, pobrinuli su se sa TV Arena sport. Naime, dok su se izvodili penali, poslije 2 serije, sa ove TV su se odlučili da puste reklame!? Možemo samo zamisliti kako su se osjećali navijači ova dva kluba koji su utakmicu pratili preko malih ekrana.