Fudbal

optimizam na pecari

Široki Brijeg negativan niz želi prekinuti na teškom gostovanju kod Borca

23/04/2021

Susret se igra u nedjelju, 24. aprila , u 19 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Borac je u ovom trenutku na drugom mjestu s 50 bodova, dok su Širokobriježani peti sa 45 osvojenih bodova

U 27. kolu Premijer lige BiH petoplasirani NK Široki Brijeg gostuje u Banjoj Luci kod drugoplasiranog Borca. Ekipa s Pecare u ovaj susret ulazi nakon tri vezane utakmice bez pobjede, a trener ‘Plavo-bijelih’ Toni Karačić istaknuo je u petak kako mu, bez obzira na nepovoljne rezultate, prezentacija igrača na terenu i zalaganje daju optimizam za sljedeće utakmice.

Bez obzira na to što su imali rezultatsku krizu, navodi, u ekpii NK Široki Brijeg vlada dobro ozračje.

Spomenuo je i splet nesretnih okolnosti protiv Krupe i poraz protiv Veleža, ali smatra kako njegova ekipa nije nadigrana.

– Najgori je trenutak kad ekipa dobro igra, a opet iz nekog razloga gubi. Međutim, takvo razmišljanje stvara negativno ozračje i mentalitet gubitnika kojeg ne želim u svojoj elipi. Želim da ovo teško razdoblje prebrodimo, a to najbolje možemo kroz rad – kazao je Karačić.

Dodao je kako igraju protiv tima koji im je jedan od izravnih protivnika za Evropu.

– Pobjedom možemo doći u poziciju da se ponovno borimo za plasman u Evropu. Ova je utakmica jako teška za nas, ali kao i ranije, pripremamo se da odigramo što kvalitetniju utakmicu u Banjoj Luci – istaknuo je Karačić.

Utakmicu između Borca i Širokog Brijega najavio je i kapiten ekipe s Pecare Božo Musa koji je kazao kako nakon svake utakmice, bez obzira na pobjedu ili poraz, razgovor i analiza u ekipi postoji.

– Niko od nas nije zadovoljan s osvojenim jednim bodom. Smatram kako je šef u pravu kada kaže da ni u jednom susretu nismo nadigrani. No, uvijek radimo i razgovaramo, i nakon pobjede i nakon poraza (…) Sigurno da nas u nedjelju očekuje teška utakmica i kvalitetan protivnik, ali na kraju krajeva, ni za jednu utakmicu u ovoj ligi se ne može reći da je lagana. U svaku utakmicu treba ući s maksimalnom koncentracijom i ostaviti zadnji atom snage na terenu – kazao je kapiten Širokog Brijega.

Susret se igra u nedjelju, 24. aprila , u 19 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Borac je u ovom trenutku na drugom mjestu s 50 bodova, dok su Širokobriježani peti sa 45 osvojenih bodova.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.