Remi na kraju

Široki Brijeg nije izdržao pritisak na Tušnju, Sloboda uhvatila remi u sudijskoj nadoknadi

sloboda_siroki_gol_bagarica

Na lijevoj strani Almir Bekić je prevario Marija Babića, odlično je nabacio pred gol, gdje se najbolje snašao Saša Maksimović poslavši loptu glavom u mrežu

U okviru 2. kola Premijer lige BiH Sloboda i Široki Brijeg večeras su na stadionu Tušanj u dobroj utakmici podijelili bodove odigravši 2:2 (1:1).

U prvom poluvremenu, unatoč borbenoj igri, nije bilo puno šansi za postizanje golova, a prvu priliku imali su gosti već u 2. minuti.

Lopta ubačena s desna prošla je pokraj golmana Nikole Lakića, a na drugoj stativi s par metara nije su je uspjeli ubaciti u mrežu, najprije Dražen Bagarić, a potom ni Toni Jović.

U 33. minuti Bagarić se iskupio za promašaj. Iz dubine ubačena je lopta za napadača Širokog Brijega, pretrčao je Adnana Salihovića, potom se varkom oslobodio i Dejana Uzelca, a onda mu nije bilo teško da „oči u oči“ s golmanom Slobode postigne gol.

Tuzlaci su izjednačili u 45. minuti. Pogriješio je u odbrani Božo Vukoja, Amer Bekić je uzeo loptu i sa 20 metara poslao je po zemlji, precizno uz samu stativu.

Širokobriježani su nastavili s ofanzivnom igrom i u 50. minuti ponovo su poveli. Smušenu igru odbrane domaćih iskoristio je Toni Jović, koji je iz okreta, pokraj Salihovića, loptu poslao u same rašlje.

Trener domaćih Milan Lazarević izvršio je nekoliko izmjena, ubacio je u igru i od povrede nedovoljnog oporavljenog Samira Bekrića, i Tuzlaci su velikim pritiskom, ponovo u posljednjim trenucima susreta, poravnali rezultat.

Najprije dobru priliku u 89. minuti nije iskoristio Amer Bekić, čiji udarac je sjajno odbranio golman Martin Zlomislić.

U sudijskoj nadoknadi Tuzlaci su postigli gol za podjelu plijena. Na lijevoj strani Almir Bekić je prevario Marija Babića, odlično je nabacio pred gol, gdje se najbolje snašao Saša Maksimović poslavši loptu glavom u mrežu.