Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Široki i Željezničar odigrali remi bez golova na Pecari

zeljeznicar-siroki

Bilo je drugo poluvrijeme dosta manje sadržajno od prvog, a Široki se dosta mučio u završnici i nikako nije uspijevao da uputi šut u okvir gola

Široki Brijeg i Željezničar su remijem bez golova (0:0) večeras na Pecari zaključili 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, te tako podijelili bodove.

Bio je Željo nešto konkretniji u ovom meču, imao nekoliko lijepih prilika za postizanje gola, ali se u nekoliko navrata, posebno u prvom dijelu, istakao odličnim odbranama golman Širokog Miškić. Širokom je definitivno pripalo drugo poluvrijeme, ali imali su domaći dosta problema u završnici pa je Bender bio gotovo nezaposlen jer su svi šutevi išli van okvira gola.

Zanimljivo, ovo je šesti remi Širokobriježana u novoj sezoni Premijer lige BiH u kojoj je odigrao osam utakmica… Timovi su ostali u sredini tabele. Željo je 6. sa 10 bodova, a Široki je odmah iza s jednim manje.

Nešto bolje je u utakmicu ušao gostujući tim koji je imao inicijativu, ali šutevi Juričića u dva navrata, te Subašića, bili su preslabi da ugroze Miškića.

U 21. minuti je Željezničar propustio veliku šansu da zaprijeti golu Širokog. Bila je to situacija dva na jedan, ali Bojo s desne strane nije uspio da pronađe potpuno usamljenog Mujezinovića pred golom domaćina. Pogodio je defanzivca Širokog…

Uslijedilo je nekoliko minuta dominacije domaćih, koji su prijetili preko Mujana i Jurića, ali njihovi udarci su završavali pored gola.

U 30. minuti velika prilika za Plave. Juričić je centrirao s lijeve strane, Subašić na 10 metara prima loptu prsima, ali njegov volej udarac išao je u Miškića, koji je to uspio odbraniti.

Uzvraća četiri minute poslije Široki, kada u posljednji trenutak šut Paponje požrtvovano blokira Kosorić. Potom je glavom šutirao i Begić, ali neprecizno.

Golman Širokog Miškić se u 36. minuti istakao još jednom sjajnom odbranom, a tada je zaustavio udarac Mekića sa 8-9 metara, koji je išao u sami ugao gola. Posljednju prijetnju u prvom dijelu vidjeli smo u 45. minuti kada je Mujan sjajno šutirao s 30 metara, ali i ta je lopta otišla pored gola.

Prvo uzbuđenje u nastavku susreta viđeno je u 53. minuti. Lukić se sjajnom fintom oslobodio Vrhovca pred golom Plavih, ali onda je očajno šutirao pored gola. Na drugoj strani je u dva navrata slabo šutirao Subašić i Miškić je lako ukrotio te lopte.

Imao je inicijativu Široki u drugom dijelu, a u 66. minuti smo vidjeli opasan napad Želje. Bojo sjajno prolazi po lijevoj strani, onda šalje povratni pas ka Juričiću, ali u posljednji tren reaguje Musa…

Bilo je drugo poluvrijeme dosta manje sadržajno od prvog, a Široki se dosta mučio u završnici i nikako nije uspijevao da uputi šut u okvir gola. Željo je bio nešto povučeniji i nije toliko prijetio kao u prvom poluvremenu.

Finiš meča nije donio promjenu i do kraja je ostalo 0:0.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Široki Brijeg – Željezničar 0:0

Stadion: Pecara. Gledalaca: 2.500. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Brekalo, Paponja, Vukoja (Široki)

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Jurić, Musa, Obšivač, Begić (od 41. Mašić), Mujan (od 83. Ćavar), Paponja (od 72. Blagaić), Brekalo (od 46. Čuljak), Llanos (od 72. Medić), Vukoja, Lukić.

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Vrhovac, Kosorić, Blažević, Mekić, Subašić (od 63. Zdunić), Bojo, Crnčević (od 84. Beća), Mujezinović, Juričić.