premijer liga bih

Široki na Grbavici iz penala u 90. minuti savladao Željezničar

zeljeznicar – siroki

Kada je izgledalo da će utakmica završiti remijem, u posljednjim trenucima meča dolaze do tri boda.

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su u gostima ekipu Željezničara, u posljednjem susretu 17. kola Premijer lige BiH.

U prvom poluvremenu oba tima su postigla po jedan pogodak.

Nakon početne incijative Željezničara na stadionu “Grbavica” gosti su poveli pogotkom koji je u 33. minutu postigao Dražen Bagarić.

Željezničar je nakon primljenog gola pojačao napade ka protivničkom golu, a već tri minuta kasnije mogao je doći do izjednačenja sa bijele tačke. Mladen Veselinović je pao u šesnaestercu gostiju, odgovornost izvođenja penala preuzeo je napadač Sulejman Krpić, međutim pogađa stativu i promjene rezultata nije bilo.

“Plavi” su krajem prvog poluvremena u potpunosti preuzeli terensku inicijativu, kreirali su napade i prijetili golmanu Zlomisliću, a takva igra im se isplatila u 42. minutu kada Semir Štilić nakon odličnog kontranapada i ubačaja Sinana Ramovića postiže izjednačujući pogodak.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je imao još nekoliko prilika za gol, ali odbrana Širokobriježana je bila na visini zadatka.

U drugom poluvremenu ekipa Željezničara je ponovo imala terensku incijativu, ali Širokobriježani su ponovo pokazali da u Sarajevo nisu došli da se brane. Dvije velike šanse promašili su Dženan Zajmović i Sinan Ramović, koji su imali mat-pozicije pred golom Zlomislića, ali nisu bili precizni.

Iako su “plavi” nizali prilike pred golom gostiju, nedostajala je realizacija koja bi Željezničar dovela u novo vodstvo, a Široki je iz svoje druge ozbiljnije šanse došao do drugog gola. Širokobriježani su iz kontranapada zaprijetili u par navrata, u 59. minutu su postigli pogodak koji je poništen zbog ofsajda, a kada je izgledalo da će utakmica završiti remijem, u posljednjim trenucima meča dolaze do tri boda.

Naime, golman Željezničara Filip Erić u 90. minutu utakmice obara Dražena Bagarića u svom šesnaestercu, a precizan s bijele tačke bio je Dino Ćorić, koji svom timu donosi velika tri boda.

Rezultati by SofaScore