Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Široki prvi put poražen ove sezone, Borac u užasnim uslovima savladao Zrinjski

ezgif-2-fe7c83db70

Novi trener Borca Vinko Marinović imao uspješan debi

Nogometaši banjalučkog Borca savladali su Zrinjski u derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rezultat je na kraju susreta glasio 1:0, tako da je novi trener Borca Vinko Marinović imao uspješan debi.

Borac je do pobjede došao u 17. minuti. Zakarić je izveo korner s lijeve strane i ubacio loptu u peterac koju je golman Plemića Čondrić loše zahvatio, te je ona završila u golu aktuelnog prvaka naše zemlje.

Od početka susreta padala je jaka kiša u Bosanskom Novom. Na terenu stvorile velike lokve zbog kojih lopta je lopta sve teže išla na terenu, te je uveliko otežala igru oba tima.

Zrinjski je sa igračem manje igrao od 73. minute.

U drugoj današnjoj utakmici koja se igrala u istom terminu kao i Bosanskom Novom, Tuzla City je nanijela  prvi poraz Širokom Brijegu (4:1) u ovoj sezoni.

Tim Dragana Jovića od prvih trenutaka je silovito krenuo ka golu gostiju. Takva igra i pristup vrlo brzo su polučili rezultate, pa su fudbaleri Tuzla Cityja preko Čelikovića u 22. munuti stigli do prednosti.

Minimalno vodstvo nije zadovoljilo tuzlanski tim. Nastavili su atakovati ka golu Širokog Brijega i u 28. minutu preko Karjaševića, koji je postigao eurogol, stigli do 2:0.

Furiozno prvo poluvrijeme Tuzla City je zaključio pogodkom Coulibalyja u 38. minuti utakmice. Kada se čekao odlazak na odmor gosti su preko Lukića u 45. minuti ublažili rezultat smanjivši na 3:1.

Drugi dio nije bio ni izbliza kao prvi. Prvu priliku je imao Široko Brijeg, a iz slobodnog udarca je pokušao Vukoja. Potom se ušlo u mirniji period igre sve do 81. minute kada je na 4:1 povisio svojim drugim golom Čeliković.

Tuzla City je potom utakmicu rutinski priveo kraju i zasluženo stigao do nove pobjede. Tuzla City ima 13 bodova, odnosno bod zaostatka za prvoplasiranim Sarajevom, dok je Široki Brijeg ostao na 12 osvojenih bodova.