Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posljednje kolo jesenjeg dijela

Široki traži prekid loše serije, Velež želi pobjedu pred svojim navijačima za kraj godine

fk velež
Foto: FK Velež/ Arhiva

U drugom susretu današnjeg programa ekipa Veleža će od 15:00 na Stadionu “Rođeni” u Mostaru dočekati ekipu Igmana

Osamnaesto, odnosno posljednje kolo jesenjeg dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nastavlja se danas utakmicama u Ugljeviku i Mostaru.

Od 13:00 na Gradskom stadionu u Ugljeviku snage će odmjeriti ekipe Zvijezde 09 i Širokog Brijega. Bit će ovo duel dvije ekipe kojima su prijeko potrebni bodovi.

Domaći se nalaze na posljednjem mjestu sa osam osvojenih bodova i glavni su kandidat za ispadanje iz društva najboljih. Ekipa Igmana, koja također danas igra svoj susret 18. kola, nalazi se iznad njih sa 18 bodova i nema sumnje da će svaki bod ekipi Zvijezde 09 biti zlata vrijedan.

Sa druge strane, gosti već osam utakmica ne znaju za pobjedu. Iz vrha tabele, gdje su bili pozicionirani početkom sezone, sada su spali na šesto mjesto sa 22 osvojena boda. Ambicije ekipe Širokog Brijega su plasman u kvalifikacije za UEFA-ina takmičenja iduće sezone, pa bi im eventualna tri boda, osim prekida serije loših rezultata, ostavila kakvu-takvu nadu za ostvarivanje tih ambicija.

Zvijezda 09 je u posljednjem kolu poražena na svome terenu od banjalučkog Borca rezultatom 2:1, dok je Široki Brijeg poražen od Zrinjskog u Posušju rezultatom 2:0.

Dvije ekipe su se već jednom susrele ove sezone, sredinom septembra na Stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu, a tada su uspješniji bili domaći rezultatom 2:1.

Glavni arbitar ove utakmice će biti Elvedin Topuzović, pomoćnici će mu biti Edin Redžović i Aleksandar Smiljanić, a utakmicu možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium.

U drugom susretu današnjeg programa ekipa Veleža će od 15:00 na Stadionu “Rođeni” u Mostaru dočekati ekipu Igmana.

Bit će to prilika za domaće da potvrde veliku i važnu pobjedu iz prošlog kola nad Željezničarom na Grbavici, te da se na najbolji način oproste od svojih navijača za ovu godinu. Velež se nalazi u odličnoj formi, već sedam utakmica ne znaju za poraz. Uz to, Velež se nalazi na četvrtoj poziciji sa 32 osvojena boda te bi današnjom pobjedom, uz remi ili poraz Sarajeva sutra, proljetni dio sezone dočekali sa trećeg mjesta, što svakako odgovara njihovim ambicijama i ciljevima.

Gosti se, kao što je iznad rečeno, nalaze u opasnoj zoni na tabeli, odnosno na 11. mjestu sa 18 osvojenih bodova. Današnjom eventualnom pobjedom bi preskočili Željezničar i Tuzlu City i koliko-toliko se odmaknuo od opasne zone. Oni su u posljednjem kolu prekinuli niz od tri uzastopna poraza i na svome terenu su savladali Tuzla City rezultatom 2:0.

Velež i Igman su se ove sezone susreli na Gradskom stadionu u Konjicu, u okviru sedmog kola, a uspješniji su bili Rođeni rezultatom 4:2.

Konjičani će danas biti oslabljeni neigranjem Marka Čubrila koji je suspendovan zbog žutih kartona, a zbog crvenog kartona na klupi neće biti ni šef stručnog štaba Edis Mulalić.

Glavni arbitar utakmice će biti Josip Martinović, pomoćnici će mu biti Dejan Stjepanović i Jure Musa, a i ovaj susret možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium.