Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki u Mostar ide s ciljem da se nadigrava

Denis Coric

Trener Širokog Brijega Denis Ćorić na jednom od posljednjih treninga pred gostovanje Zrinjskom u Mostaru na raspolaganju je imao samo četrnaestoricu igrača i dvojicu golmana. Među njima su bili i juniori Toni Nikić i Mateo Marić, koji redovo treniraju sa prvim timom, dok za juniorski tim igraju samo utakmice. Kako stvari stoje jednog od njih Ćorić će morati gurnuti u vatru upravo na derbiju sa vodećim Zrinjskim.

“Kako smo već obavijestili, u subotnjem derbiju pravo nastupa nemaju Ivan Baraban i Josip Barišić. Prvi je isključen u susretu protiv FK Željezničar, a Barišić je u istom susretu dobio treći žuti karton. Stefana Barića još uvijek muči prepona, pokušao je trenirati, ali ne ide. Josip Ćorluka ima virozu, ne trenira od prošle sedmice. Dino Ćorić osjeća bolove u listu. Luku Menala zateže aduktor zbog čega je morao biti zamijenjen i na derbiju protiv Željezničara, a Ivan Krstanović još uvijek ima problema s povredom glave. I na utakmici sa Slobodom i Željezničarom nastupio je sa zavojem na čelu”, poručili su nedavno iz NK Široki Brijeg.

Ćorić se dosad pomirio tek s neigranjem Barabana i Barišića, dok za ostale vjeruje da će stisnuti zube.

“Svi ostali su u kombinaciji, s tim što se neki žale na umor i povrede, ali karakterni su to momci i vjerujem da će igrati“, rekao je Ćorić u najavi ocijenivši da je Zrinjski u ovom trenutku apsolutni favorit.

“Zrinjski ima malo mana, zato i imaju niz nepobjedivosti na domaćem terenu, zato su vjerovatno i lider na tabeli. Sve što sam naveo razlozi su koji ih čine apsolutnim favoritom, ali da sam u poziciji Zrinjskog, dao bi nam dobre šanse. Dolazimo u Mostar nadigravati se s domaćinom”, dodao je Ćorić.