Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajan rezultat bordo tima u Italiji: Atalanta – Sarajevo 2:2 (VIDEO)

big_1532636763-herojski-povratak-sarajeva-protiv-atalante-kosevo-ce-gorjeti

Fudbaleri Sarajeva su na stadionu Mapei u Reggio Emiliji odigrali prvi meč 2. pretkola Lige Evrope protiv Atalante. Ekipa iz Bergama je nakon prvog dijela vodila 2:0, ali je Sarajevo uspjelo do kraja izboriti remi (2:2).

Samo otvaranje susreta je donijelo opasan napad Sarajeva, ali je Šišić promašio loptu nakon ubacivanja Ahmetovića. To je, manje-više, bilo to od Sarajeva u prvom dijelu.

Atalanta je u potpunosti kontrolisala tok susreta, a tim iz Bergama do vodstva stiže u 11. minuti preko defanzivca Toloija kojem je loptu pred gol Pavlovića sjajno spustio Masiello.

Gasperinijeva ekipa je igrala u dosta laganom ritmu, ali je svejedno imala incijativu. Opasan po gol Sarajeva bio je i mladi Musa Barrow koji se često ubacivao pred gol našeg predstavnika.

Veliku priliku je u 30. minuti propustio Papu Gomez koji se našao gotovo sam ispred Pavlovića, ali je u posljednji trenutak Mujakić stigao blokirati njegov udarac, pa lopta nije završila u mrežu.

Potom je snažno šutirao De Roon, ali je lopta otišla visoko preko gola. U 37. minuti je Barrow sjajno prošao pored nekoliko igrača Sarajeva, ali je uputio loš šut, pa problema za Pavlovića nije bilo.

Golman Sarajeva se, međutim, istakao u 43. minuti kada je zaustavio pokušaj Papu Gomeza iskosa sa lijeve strane.

Oprobao je u finišu prvog dijela šut sa distance Šišić, ali se nije proslavio, da bi Atalanta u 48. minuti igre došla do 2:0, nakon što se Mancini odlično snašao pred golom Sarajeva poslije ubacivanja iz slobodnog udarca.

Pokušavali su fudbaleri Sarajeva kreirati opasniji napad na otvaranju drugoga dijela, ali nisu uspjeli u toj namjeri, dok je Musa Barrow u 55. minuti promašio veliku priliku.

Mladi napadač je bio sam na 6-7 metara od gola Sarajeva, ali se nije proslavio svojim pokušajem “iz prve”.

Nedugo nakon ove prilike Gosens je bio u situaciji matirati Pavlovića, a iako su mnogi već vidjeli loptu u mrežu, golman Sarajeva je sjajnom odbranom srpiječio novi gol domaćih.

Primirio se tempo igre, a onda brza kontra Sarajeva koju je povukao Adukor. Upravo je Adukor i uputio sjajan centaršut koji u gol za 2:1 pretvara Haris Handžić, samo nekoliko minuta nakon što je zamijenio povrijeđenog Musemića.

Nakon gola Handžića sve se promijenilo. Atalanta je i dalje djelovala uspavano, a Sarajevo se ohrabrilo.

Igrala se 72. minuta kada je Haris Handžić sjajno ubacio pred gol, Šišić u prvi mah nije stigao do lopte, ali se uspio okrenuti prihvatiti loptu i pogoditi za 2:2 i erupciju oduševljenja navijača koji su stigli u Italiju bodriti svoj klub.

Krenula je Atalanta s nešto ozbiljnijom igrom nakon izjednačenja Sarajeva, ali su bordo momci bili puno rastrčaniji u nastavku. Istina imali su Italijani veliki broj prilika u narednim minutama, ali se Sarajevo sjajno branilo, pa je susret završen rezultatom 2:2, što je odličan rezultat za ekipu sa Koševa pred revanš.

Revanš susret je na rasporedu za sedam dana na Koševu.