liga prvaka

Sjajna utakmica sa sedam golova, Manchester City slavio protiv Real Madrida

man real (1)

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Manchester City je u sjajnoj utakmici slavio protiv Real madrida 4:3.

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Real Madrid s 4:3 na Etihadu u uzbudljivoj, sadržajnoj i dramatičnoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pred uzvrat je sve otvoreno i odluka o finalistu bit će poznata nakon madridskog ogleda koji je zakazan za 4. maja.

Utakmica nije mogla početi gore za Ancelottijevu ekipu. Već u drugoj minuti i prvoj pravoj akciji Riyad Mahrez poslao je sjajnu loptu u šesnaesterac gostiju gdje je Kevin De Bruyne majstorski glavom pogodio uz desnu stativu Courtoisovog gola.

Šokirani Real pokušao je uspostaviti kontrolu igre nakon primljenog gola, no ostao nemoćan i ponovno matiran samo koju minuti kasnije nakon što se stišalo uvodno slavlje. Igrala se 11. minuta kad je De Bruyne svom golu pridodao i asistenciju nakon što je pronašao Gabriela Jesusa u sredini kaznenog prostora Realove ekipe.

Smirivanje lopte i precizan udarac donijeli su Cityju veliku prednost, a Jesusu izjednačenje na ljestvici strijelaca Lige prvaka s Fernandom Torresom, Harryjem Kaneom i Garethom Baleom. Bio mu je to 20. gol u takmičenju.

City je nastavio s dominacijom u minutama koje su slijedile, no Real ima u svojim redovima kvalitetu za othrvati se, a forma Karima Benzema trenutno je takva da je njegov gol sigurna oklada. Pogodio je u 33. nakon akcije u kojoj je ničiju loptu u Realov posjed preselio Luka Modrić, uklizavanjem je dodavši Ferlandu Mendyju. Uslijedio je centaršut na drugu stativu, tačno na nogu Benzeme koji iz prve pogađa kroz noge Cityjevog igrača i od stative za 1:2.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a odmah po povratku s njega uslijedio je novi red uzbuđenja. City je mogao povisiti u 48., no lopta je nakon Mahrezovog udarca ostala na stativi, a odbijanac nakon Fodenovog šuta u bloku gostiju. Što je propustio u 48, Foden je ispravio u 53. kada je glavom pospremio dodavanje Fernandinha.

Samo dvije minute kasnije postignut je novi gol, peti na utakmici i drugi u mreži iza Edersonovih leđa. Sve je sam napravio Vinicius Jr. koji se s centra sjurio prema Cityjevom golu i zabio za 2:3. Nanovo u potpunosti otvorena utakmica do kraja će još drame.

Prvo je Bernardo Silva u 74. minuti donio Cityju novu prednost od dva gola, a onda je Benzema svojim drugim pogotkom na utakmici smanjio na 3:4. Iskoristio je francuski napadač udarac s bijele tačke sviran zbog Laportinog igranja rukom. Majstorski je panenkom pospremio loptu pod prečku.

Golove možete pogledati OVDJE.