Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Sjajne vijesti za fudbalske fanove: BHT i BH Telecom osigurali prenos EP iz Njemačke

estonia svedska euro
FOTO: Pixsell/Bildbyran/SIPA USA

EURO se vraća u, između ostalog, zemlju nogometa, kojoj će ovo biti četvrti veliki turnir kao domaćinu u ovom sportu

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine BHRT-a i BH Telecom predstavili su danas još jedan zajednički projekat, realizaciju najičekivanijeg sportskog događaja ove godine – Evropskog prvenstva u nogometu UEFA EURO 2024.

Ljeto će biti u znaku nogometa, a EURO počinje  14. juna i traje do 14. jula. EURO će otvoriti Njemačka i Škotska u Minhenu, dok će finale biti održano na Olimpijskom stadionu u Berlinu. 

BHRT i BH Telecom još jednom su partneri u značajnom projektu i nastavljaju uspješnu saradnju. Nakon Svjetskog prvenstva u nogometu i praćenja reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama, najavljen je novi sportski spektakl u programima BHT1 i MY TV. 

Projekat EURO 2024 će biti realiziran na sličan način kao i FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru. Osim prijenosa utakmica, u specijalnim emisijama, koje će počinjati u popodnevnim satima, a završavati oko ponoći, uz posebne rubrike, najave, analize i preglede, pokušat ćemo približiti sve elemente ovog takmičenja ljubiteljima nogometa. Svoj doprinos će dati i BH Radio 1, kao i portal bhrt.ba, navodi se u saopćenju.

EURO se vraća u, između ostalog, zemlju nogometa, kojoj će ovo biti četvrti veliki turnir kao domaćinu u ovom sportu, a drugi put kao organizatoru prvenstva Starog kontinenta. Na deset vrhunskih stadiona – 24 najbolje reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir plijenit će našu pažnju, saopćeno je iz BHRT-a.  

O ovom zajedničkom projektu govorili su: Belmin Karamehmedović, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, Amel Kovačević, v. d. generalnog direktora BH Telecoma, Erdal Islamagić, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcija za razvoj poslovanja i Medina Šehić, ovlaštena urednica Sportskog programa BHT 1.