Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobijedili Sevillu

Sjajni Messi hat-trickom i asistencijom spasio Barcelonu

messi penal

Sevilla je vodila dva puta, 1:0 i 2:1, ali čudesni Argentinac donio je pobjedu Barceloni

U derbiju 25. kola La Lige Barcelona je u sjajnoj utakmici na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan pobijedila Sevillu sa 4:2, a najzaslužniji za pobjedu Katalonaca bio je Lionel Messi s tri gola i asistencijom. Sevilla je vodila dva puta, 1:0 i 2:1, ali čudesni Argentinac donio je pobjedu Barceloni.

Domaćini su sjajno krenuli i u 22. minuti poveli. Kontru je odlično povukao Ben Yedder, pronašao Jesusa Navasa na desnoj strani koji lagano poentira za 1:0.

Samo četiri minute kasnije Barcelona odgovara prvim golom Messija. Argentinac je volejem pospremio dobro dodavanje Ivana Rakitića. Ovaj pogodak sigurno je jedan od najljepših golova sezone. Sevilla nije pala nakon gola, već je do kraja poluvremena došla do nove prednosti. Mercado je zabio na asistenciju Sarabije za 2:1 i tim rezultatom otišlo se na predah.

Sevilla se dobro branila do 67. minute kada je Messi novom golčinom poravnao rezultat. Desnicom je pogodio rašlje vratara Vaclika koji ni ovdje nije mogao ništa. Hat-trick je kompletirao pet minuta prije kraja utakmice. Barcelona je ovdje imala dosta sreće. Alena je pucao iz daljine, a lopta se nakon bloka odbila tačno na nogu Messija koji lagano prebacuje protivničkog golmana za 3:2.

Fenomenalnu partiju Argentinac je okrunio asistencijom za Luisa Suareza u sudijskoj nadoknadi. Urugvajac je jednako impresivno prebacio Vaclika i tako postavio konačni rezultat.