Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Sjeverna Makedonija savladala Armeniju

makedonija-ermenija (1)
FOTO: sportmedia.mk

Meč na Nacionalnom stadionu “Toše Proeski“ u Skoplju sudio je bosanskohercegovački arbitar Irfan Peljto

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije slavila je pobjedu rezultatom 2:1 protiv Armenije u prvom meču UEFA Lige nacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjeverna Makedonija takmiči se u Diviziji ”C” UEFA Lige nacija i to u grupi ”2” u kojoj su joj i Armenija, Estonija i Gruzija.

Sjeverna Makedonija je mečem protiv Armenije danas otvorila takmičenje u grupi, a meč na Nacionalnom stadionu “Toše Proeski“ u Skoplju sudio je bosanskohercegovački arbitar Irfan Peljto.

Izabranici makedonskog selektora Igora Angelovskog poveli su već u petoj minuti meča kada je dosuđeni jedanaesterac realizirao Ezgjan Alloski, mladi fudbaler engleskog Leedsa.

Makedonci su do drugog gola došli pred kraj prvog poluvremena i to ponovo nakon penala kojeg je dosudio arbitar Peljto, a ovog puta siguran realizator je bio fudbaler Udinesea Ilija Nestorovski.

U drugom poluvremenu viđena je tvrda igra u kojoj se uglavnom vodila borba za dominaciju na sredini terena.

Armenija je do smanjenja rezultatskog zaostatka došla u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, a siguran izvođač još jednog penala kojeg je Peljto danas dosudio bio je Tugran Barseghyan iz Astane.

U istoj grupi večeras Estonija dočekuje Gruziju.

Selekcija Sjeverne Makedonije za tri dana gostuje u Gruziji, a Armenija će igrati na domaćem terenu protiv Estonije.