Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljeni detalji

Skandal u Ligi prvaka: Zbog ove rečenice je prekinuta utakmica između PSG-a i Bašakšehira

Coltescu je pokazivao na Bašakšehirova pomoćnog trenera Pierrea Weboa iz Kameruna koji je burno reagirao

Utakmica 6. kola Lige prvaka između Paris Saint-Germaina i Bašakšehira prekinuta je u 23. minuti nakon što je četvrti sudac pomoćnog trenera turskog kluba nazvao crncem.

Nedugo nakon toga igrači obiju ekipe napustili su teren. Stizale su informacije da će se utakmica nastaviti nakon što dođe do promjene četvrtog suca, ali na kraju je ipak odlučeno da će se susret nastaviti danas od 18:55 sati. Evo što je sve prethodilo konačnoj odluci.

U 13. minuti susreta defanzivac domaće ekipe Kimpembe je faulirao Gulbrandsena nakon čega je uslijedila burna reakcija s klupe Bašakšehira.

Glavni sudac Ovidiu Hategan je na poziv četvrtog suca Sebastiana Coltescua došao do klupe turskog kluba kako bi pokazao žuti karton.

Hategan je od Coltescua tražio da mu kaže koga će kazniti, a ovaj mu je odgovorio: “Onog crnca.” (“Ala negru”, na rumunskom).

Coltescu je pokazivao na Bašakšehirova pomoćnog trenera Pierrea Weboa iz Kameruna koji je burno reagirao.

“Zašto si rekao ‘crnca?'” pitao je Webo četvrtog suca.

U tom trenutku igrači momčadi su stigle blizu mjesta gdje je nastao incident, a Webo je napustio teren.

Demba Ba, bivša premierligaška zvijezda, koji je započeo utakmicu na klupi Bašakšehira, ustao je i počeo raspravljati s četvrtim sucem, pitajući ga zašto se na njega referirao kao na crnca jer za bijelca nikad ne bi rekao da je bijelac.

Nakon toga su igrači PSG-a Kylian Mbappe i Neymar kazali da neće igrati sve dok je četvrti sudac Coltescu prisutan. Tražili su da on bude isključen.

U isto vrijeme jedan od članova stručnog stožera Bašakšehira Okan Buruk poručio je četvrtom sucu da je rasist.