Skandal u Rusiji: Fudbaleri pretukli političara, prijeti im zatvor (VIDEO)

rusija

Rusija je šokirana moskovskim rušilačkim pohodom i iživljavanjem poznatih nogometaša Aleksandra Kokorina i Pavela Mamaeva nad vozačem na parkingu te političarima u restoranu.

Zvijezde ruskog nogometa, reprezentativci Kokorin iz Zenita te Mamaev iz Kuban Krasnodara, pretukli su u restoranu ruskog političara Denisa Paka i njegovog kolegu Sergeja Gaisina.

Pak, visoki zvaničnik ruskog ministarstva industrije i trgovine i jedan od najutjecajnijih ljudi u Moskvi, poručio je vidno alkoholiziranima i glasnima Kokorinu i Mamaevu da se stišaju. Na to je dvojac nasrnuo na Paka, prvo s rasističkim uvredama. Političaru korejskog podrijetla odbrusili su: “Vrati se u Kinu!”, nakon čega ga je Kokorin udario stolcem. Pak je zaradio potres mozga, a Gaisinu je u nastavku napada slomljen nos. Kokorinova supruga ispričala se Paku i navela da su nogometaši bili pijani.

Pavel Kolobkov, ruski ministar sporta, poručio je da Kokorin i Mamaev više nikad neće zaigrati za reprezentaciju.

No ubrzo su se pojavile nove snimke, koje pokazuju da je razulareno divljanje i iživljavanje nogometnih zvijezda nad nedužnim ljudima krenulo i prije ulaska u restoran.

Na parkingu su brutalno pretukli čovjeka koji je također tamo parkirao auto, inače vozača novinara Prvog programa Ruske televizije. Na snimci je vidljivo da ih on ničim ne izaziva niti im se suprotstavlja. Ali oni su svejedno usamljenu žrtvu izudarali šakama, osokoljeni i pratnjom oko sebe. Napadnuti čovjek uspio im se istrgnuti i pobjeći, ali nogometaši su ga zatim sustigli i zajedno s pripadnicima svoje svite brutalno iscipelarili.

Kuban Krasnodar objavio je da je Mamaev suspendovan i da klub radi na tome da s njim raskine ugovor.

Zenit je poručio da neće kazniti Kokorina prije nego što dobije policijsko izvješće.