Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Skandalozni Gigović “pogurao” Borac u Evropu, Željezničar savladao Velež

zeljeznicar – damir hajdarbasic fkz ba (1)
FOTO: Damir Hajdarbašić/fkz.ba

Brojčanu prednost Borac je iskoristio vodi u 88. minuti kada je Subić je centrirao, a Predragović glavom pogodio za pobjedu Borca 1:0

Sa dva derbija okončano je 30. kolo nogometne Premijer lige BiH. Željezničar je na Grbavici sa 2:1 savladao ekipu Veleža, dok je Borac u završnici utakmice savladao Sarajevo 1:0.

Željezničar je protiv Veleža poveo u golom Santosa u 19. minuti. Početkom drugog poluvremena Velež je izjednačio majstorijom Anđušića. U 49. minuti je dobio loptu od Lauša, a onda sjajnim driblingom prevario Galića i pogodio dalji ugao gola Željezničara za 1:1.

Plavi su se ipak uspjeli oporaviti i ponovo povesti u 72. minuti golom Haračića. Igrači Veleža reklamirali su faul nad golmanom, ali sudija Sivac se nije oglasio.

Gosti nezadovoljni suđenjem

U utakmici Borca i Sarajeva gosti su susret završili nezadovoljni suđenjem sudije Miloša Gigovića. U 45. minuti utakmice dodijelio je nevjerovatan crveni karton za goste. Trako je bio u duelu sa Kulašinom, visoko je podigao ruku i faulirao ga, ali definitivno prestrogo za drugi žuti karton koji mu je pokazao Gigović.

U 80. minuti je zamalo izbila velika tučnjava na terenu. Gigović nije dosudio čist prekršaj za Sarajevo, nakon čega su revoltirani igrači Sarajeva burno reagovali. Uslijedila je gužva, Mustafić je dobio jedan udarac i ostao ležati na zemlji, nakon čega je i trener Mirza Varešanović utrčao na teren.

Na kraju je crveni karton dobio Varešanović.

Brojčanu prednost Borac je iskoristio vodi u 88. minuti kada je Subić je centrirao, a Predragović glavom pogodio za pobjedu Borca 1:0.

tabela