Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Škola fudbala “Respekt” organizira trodnevni kamp

Skola fudbala Respekt

Škola fudbala “Respekt”, uz pomoć prijatelja škole i franšiznog partnera “Fussballfabrike” Sasche Nagela iz Njemačke, od 23. do 25. augusta organizuje trodnevni kamp u Prači, za korisnike škole fudbala.

Cilj kampa je pružiti djeci koja pohađaju školu fudbala “Respekt” trodnevni trening po standardima “Fussballfabrike”, te ih podučiti novim fudbalskim vještinama, a sve uz prisustvo trenera iz Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Ideja za organizovanjem kampa javila se nakon dvogodišnje saradnje osnivača i direktora škole fudbala “Respekt” Emira Hujdura i prijatelja škole Sasche Nagela.

– Željeli smo još jednom obradovati polaznike škole fudbala i omogućiti im trening u kojem će naši treneri zajedno sa trenerima iz BiH na zabavan i uzrastu prilagođen način prenijeti znanja i nove vještine. Važan aspekt su i djeca s poteškoćama u razvoju koja će biti na kampu, što daje potpuno novu dimenziju ovakvim kampovima, a to je inkluzija djece na svim poljima i u svim situacijama – naglasio je Sascha Nagel.

“Respekt” je jedina škola fudbala u Evropi koja bez diskriminacije, djeci s poteškoćama u razvoju, djeci iz romske populacije, djeci bez roditeljskog staranja kao i ostaloj djeci, jednako otvara vrata i pruža besplatne treninge.

Škola fudbala “Respekt” trenutno ima oko 90 polaznika (dječaka i djevojčica), starosne dobi od 4 do 14 godina.