Fudbal

Neće nastaviti takmičenje

Škoti zaključili prvenstvo: Celtic prvak, Hearts ispao iz lige

18/05/2020

Ova odluka sigurno se neće svidjeti ekipi Heartsa, koja je odlukom Saveza izbačena iz lige jer je bila posljednjeplasirana

Fudbalski klub Celtic iz Glasgowa proglašen je šampionom Škotske, nakon što je rukovodstvo Škotske profesionalne fudbalske lige (SPFL) odlučilo da sezona, koja je u martu prekinuta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, neće biti nastavljena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tako je Celtic stigao do devete uzastopne titule šampiona Škotske. Odluku je u ponedjeljak donio Upravni odbor SPFL-a uz saglasnost svih 12 klubova Premier lige.

“Jasno i jednoglasno mišljenje klubova je da se utakmice ne mogu igrati i da liga odmah može isplatiti oko sedam miliona funti nagrada. Fokus ćemo sada okrenuti ka tome kako što prije da podignemo fudbal i nastavimo ga igrati sigurno. Niko ne bi trebao biti pod nikakvom iluzijom koliko će komplikovan i težak biti izazov vratiti škotski fudbal u normalu“, rekao je za britanske medije Neil Doncaster, izvršni direktor SPFL-a.

Takmičenje u Premier ligi Škotske prekinuto je 13. marta nakon 30 odigranih kola. U tom trenutku Celtic je bio lider sa 80 bodova, čak 13 više od drugoplasiranog Glasgow Rangersa, koji je imao utakmicu manje.

Ova odluka sigurno se neće svidjeti ekipi Heartsa, koja je odlukom Saveza izbačena iz lige jer je bila posljednjeplasirana.

Legendarni edinburški klub najavio je da će uložiti žalbu na ovu odluku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.