Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Skugrić kod Modriče: Više od 60 osoba tuklo se na utakmici

15/06/2015

U mjestu Skugrić, kod Modriče jučer je, tokom fudbalske utakmice baraža za popunu Druge lige Republike Srpske, došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između navijača gostujuće ekipe FK “Sloga“ Trn, kod Laktaša i navijača domaće ekipe FK “Skugrić“.

U sukobu navijača, do kojeg je došlo oko 18 sati, (oko 30. minute utakmice), učestvovalo je oko 60 osoba.

S ciljem uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, koji su osiguravali ovu sportsku manifestaciju, upotrijebili su i sredstva sile prema osobama koje su se oglušili o izdatu naredbu da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Tokom intervencije dva policijska službenika zadobila su tjelesne povrede udarcem tupim predmetima (najvjerovatnije kamenom), a na isti način oštećeno je i službeno policijsko vozilo.

Na osnovu dosad prikupljenih saznanja postoji sumnja da je i određen broj osoba koje su učestvovale u tuči također zadobile tjelesne povrede.

Iz policije su naveli da je ostvarena saradnja s policijskim službenicima Policijske stanice Laktaši u cilju identifikovanja lica koja su učestvovala u tuči.

U toku je rad na utvrđivanju identiteta svih osoba koje su narušile javni red i mir na ovoj sportskoj manifestaciji, nanijeli tjelesne povrede policijskim službenicima i drugim osobama, te oštetili službeno vozilo, nakon čega će prema njima biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.