Fudbal

glavni problem

Skupa i “nekorisna igračka”: Prioritet broj jedan za Real je prodaja Garetha Balea

10/09/2020

Velšanin ima minornu ulogu na terenu, a van njega gotovo ga niko ne viđa

Transfer prioritet broj 1 za Real je prodaja Garetha Balea. Ili da ga pošalju negde na pozajmicu. Glavni problem je njegova ogromna plata jer nema zainteresovanih klubova koji bi plaćali taj iznos.

Ostanak Balea počeo je ipak mnogo da frustrira sve u Realu, prvenstveno trenera Zinedina Zidana. Velšanin ima minornu ulogu na terenu, a van njega gotovo ga niko ne viđa. Čim se završi posao on odlazi ili da se druži sa porodicom ili da igra golf. A šampion Španije sve to plaća 17 miliona eura godišnje.

Zbog toga Real želi da ga proda. I to očajnički. Dok su prošle godine odbili ponudu Kineza da ga dovedu bez obeštećenja, ali da kompletno servisiraju njegovu platu, Madriđani bi sada to objeručke prihvatili. Međutim, niko se ne javlja.

Mediji najčešće povezuju Balea sa premijerligašima, u prvom redu njegovim bivšim klubom Tottenhamom i Manchester Unitedom. Ali nijednom od tih klubova ne pada na pamet da ga plaćaju 17 miliona eura godišnje. A Bale nema namjeru da se odrekne ni centa plate, sve i da do kraja ugovora ljeta 2022. igra samo golf.

Zbog toga Real je odlučio, kako prenosi Telegraph da ustupi Velšanina i na pozajmicu nekom klubu koji je voljan da mu plati pola plate. Nadaju se na Bernabeuu da bi ovakav gest mogao da privuče nekog od premijerligaša i da Real bar malo sreže troškove i spase što se spasiti može u slučaju Balea.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.