Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština NSBiH: Formira se liga “U-15”

nsbih

Redovna, izvještajna skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu.

Na skupštini je predočen izvještaj o radu NSBiH u 2016. godini, te naglašene smjernice u radu Saveza za 2017. godinu.

Prezentovan je finansijski izvještaj za prošlu godinu, a naglašeno je da je 2016. godina bila uspješna u poslovanju NSBiH, te da su planirani prihodi u 2017. godini nešto više od 19 miliona KM, dok su planirani rashodi oko 18.700.000 KM.

Planirana ulaganja u novu zgradu Saveza iznosit će više od četiri miliona konvertibilnih maraka, a delegati su prihvatili plan rada i finansijskih ulaganja za 2017.

Kao prioritetne aktivnosti Saveza za tekuću godinu istaknute su reprezentativne selekcije, domaća takmičenja, infrastrukturni i razvojni projekti, pomoć i podrška entitetskim savezima i klubovima, saradnja s UEFA-om i FIFA-om, socijalni dijalog s partnetima, edukacija i licenciranja klubova i drugo.

Savez je u fazi reorganizacije administracije radi efikasnijeg rada, a naglašeno je da će biti dovedeni mladi i perspektivni ljudi koji mogu unaprijediti rad Saveza.

Delegati su usvojili i prijedlog o osnivanju Premijer omladinske lige ”U-15”.Omladinske liga za nogometaše do 15 godina odvijala bi se po istom sistemu kao aktivne omladinske lige pod okriljem NSBiH.

Finansijska sredstva za omladinska takmičenja Savez će obezbijediti putem razvojnih fondova FIFA-e i UEFA-e.

Iznesen je i usvojen prijedlog o izmjenama i dopunama statuta NSBiH, te prijedlog o skraćenju Premijer futsal lige BiH od naredne sezone na deset klubova.