Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sky Sports: Mata ostaje u Unitedu

mata

Fudbaler Manchester Uniteda Juan Mata najverovatnije će igrati za taj klub i u predstojećoj sezoni, prenio je danas Sky Sports.

Manchester United je prošle sedmice osvojio Community Shield, pošto je pobijedio aktuelnog šampiona Leicestera sa 2:1, a Mata je u tom meču zamjenjen 27 minuta pošto je ušao na teren.

Mata je 2014. godine iz Chelseaja prešao u Manchester United, a tada ga je Mourinho prodao klubu sa “Old Traffoda” za 37,1 milion funti. Britanski mediji su od Mourinhovog dolaska u United, krajem maja, spekulisali da će Mata morati da potraži novi klub.

Medjutim, izvor “Sky Sportsa” navodi da bi španski fudbaler ipak mogao da ima mjesta u Mourinhovoj ekipi ove sezone.

Takodje, navodi se i da su brojni engleski i njemački klubovi zainteresovani za Bastiana Schweinsteigera, na koga Mourinho ne računa. Britanski mediji prenijeli su da bivši njemački reprezentativac trenira s rezervnim timom, a upravu i trenera Manchester Uniteda kritikovali su čelnici Bayerna i brojni legendarni njemački fudbaleri zbog odnosa prema Schweinsteigeru.

“Sky” je prenio i da bi Adnan Januzaj mogao da ode na pozajmicu. On nema mjesta u prvom timu, a Mourinho želi da dvadesetjednogodišnji belgijski fudbaler u nekom drugom timu dobije što veću minutažu.

Januzaj je prošle sezone odigrao samo sedam utakmica za United u svim takmičenjima i proveo je četiri mjeseca na pozajmici u Borussiji iz Dortmunda.