Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemački gigant

Sky tvrdi: Ronaldo se ponudio Bayernu, odbili su ga zbog pet razloga

ronaldo man ss

Čelnici Bayerna odbili su Ronalda zbog pet razloga

Pouzdani španski i njemački izvori jučer su objavili senzacionalnu vijest: “Superagent” Jorge Mendes, jedan od najmoćnijih menadžera nogometaša, ponudio je Bayernu svog najslavnijeg igrača. To je uradio niti godinu dana nakon što se Cristiano Ronaldo (37) vratio u Manchester United, za koji je prošle sezone u 39 utakmica postigao 24 gola.

Razlozi zbog kojih je Ronaldo naložio agentu da mu traži novi klub su što je ogorčen nekvalitetom Unitedove ekipe, jako lošom sezonom koja je rezultirala plasmanom tek u Europa ligu te izostankom pravih pojačanja ovog ljeta. Ronaldo je zbog svega navedenog uvjeren da Unitedu slijedi još jedna sezona borbe ne za trofeje, nego za četvrto mjesto u Premiershipu.

On pak želi igrati Ligu prvaka i boriti se za naslove, a kako je uvjeren da mu to s Unitedom ni u novoj sezoni neće biti moguće, rekao je Mendesu da pita Bayern je li zainteresovan za njega. Njemački Sky donosi detaljan opis kako je na to reagirao njemački velikan:

“U Bayernovom štabu u Säbener Straße na to je odmah sazvan sastanak klupskog vrha. Međutim, trajao je kratko i nakon njega nije bilo više razgovora ni pregovora s Mendesom. Čelnici Bayerna odbili su Ronalda zbog pet razloga:

– Ronaldo u Unitedu zarađuje 30 miliona eura godišnje

– S takvim primanjima bi srušio Bayernovu strukturu plaća ili kako Nijemci pišu, “higijenu plaća u ekipi”

– S 37 godina je prestar

– Bayern insistira na igračima koji mogu igrati visoki presing i žele stalno trčati, a Ronaldo zbog dobi i izostanka volje to ne može i ne želi

– Bayern ne želi superzvijezdu koja se postavlja iznad kluba, a Ronaldo bi posebno pokušao nametnuti svoju volju i autoritet u Bayernu jer tamo mladu ekipu vodi trener Nagelsmann, koji je tri godine mlađi od Ronalda