Slaven Bilić daleko od Evrope pronašao novi posao

bilic

Bivši selektor  hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (50) postao je novi trener saudijskog prvoligaša Al-Ittihada.

Bilić je potpisao ugovor do kraja ove sezone uz mogućnost nastavka suradnje, a u Saudijskoj Arabiji bi trebao zarađivati oko tri miliona eura godišnje, javila je Hina.

“Vodstvo kluba želi Biliću mnogo uspjeha u misiji povratka Al-Ittihada na stare staze slave,” objavio je saudijski klub na svojoj internetskoj stranici.

Bivši strateg ‘Vatrenih’ će na klupi naslijediti Argentinca Ramona Diaza koji je dobio otkaz nakon svega četiri mjeseca suradnje. Al-Ittihad je ušao u prvenstvo s dva poraza što je bilo dovoljno da se čelnici kluba zahvale Diazu. Nakon četiri kola klub iz Jeddaha se nalazi na 15. mjestu od 16 klubova s jednim bodom.

Ovaj saudijski klub već su vodili hrvatski stručnjaci. Od 2003. do 2004. trener je bio Tomislav Ivić. Nakon njega momčad je privremeno vodio Dragan Talajić, a od prosinca 2004. do svibnja 2005. i Luka Peruzović. Dodajmo kako su Al-Ittihadd vodili i Vahid Halilhodžić, te Matjaž Kek koji je upravo iz Ittihadda preselio za kormilo Rijeke.

Al-Ittihad će biti Bilićev peti klub u njegovoj trenerskoj karijeri, a vodio je i hrvatsku reprezentaciju.