Ludilo u Argentini

Slavio titulu prvaka: Iskopao djedov kostur i ljubio njegovu lobanju

lobanja

On se navijačkoj procesiji ulicama Avellanede i Buenos Airesa pridružio noseći lobanju svog pokojnog djeda Valentina

Racing iz Avellanede, grada kojeg od Buneos Airesa dijeli tek nekoliko mostova preko rijeke Riachuelo, osvojio je naslov prvaka Argentine. Navijači preporođenog velikana burno su proslavili titulu kluba koji je dio velike nogometne petorke u toj zemlji, ali koji je najuspješniji bio još 60-ih godina prošlog stoljeća.

Od tada je pao, a zatim i propao 1998. kada je bankrotirao. Zato su Racingov 18. naslov njegovi navijači slavili kao da je prvi. Do njega su došli nakon remija 1:1 protiv Tigrea. Pomogao im je i rezultat konkurenta Defense, koja je remizirala (1:1) protiv Santa Fea. Boca je ostala na trećem mjestu, River je četvrti.

Ali suze igrača pred kamerama i posveta naslova porodici, delirij navijača na tribinama i njihove euforične karusele avenijama, sve te tipične južnoameričke manifestacije nogometnog ludila, blijede pred onim što je izveo izvjesni Gabriel Aranda.

On se navijačkoj procesiji ulicama Avellanede i Buenos Airesa pridružio noseći lobanju svog pokojnog djeda Valentina.

Televizijskom reporteru objasnio je da je to napravio kako bi djedu omogućio ono što bi on najviše volio – sudjelovati u slavlju povodom osvajanja naslova. Koliko mu djed znači dokazao je i pokazivanjem njegovog lika istetoviranog na prsima, a zatim je, okružen navijačima Racinga oduševljenima neočekivanim društvom u fešti, djedovu lubanju poljubio.