Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slaviša Jokanović među kandidatima za klupu Chelseaja

Fulham v Sheffield United – Sky Bet Championship

Srbijanski trener Slaviša Jokanović (49), prema navodima britanskih medija, iznenađujuće je postao jedan od kandidata za klupu Chelseaja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno, Jokanović je impresionirao rukovodstvo Chelseaja onim što radi u Fulhamu, članu Championshipa, kojeg je uključio u borbu za plasman u Premier ligu.

Ipak, u medijskom izvještaju naglašava se da je Luis Enrique, bivši trener Rome i Barcelone, i dalje glavni favorit da naslijedi Antonija Contea ovog ljeta. Zanimljivo, Jokanović je igrao za Chelsea od 2000. do 2002. godine, a rukovodstvo kluba sa Stamford Bridga impresionirao je napadačkim stilom fudbala koji gaji u Fulhamu. Naime, Fulham je najefikasnija ekipa Championshipa, zajedno sa liderom Wolverhamptonom, sa 62 pogotka ove sezone.

Jokanović je u trenerskoj karijeri prije Fulhama radio u Partizanu, tajlandskom Muangthong Unitedu, Levskom iz Sofije, Herculesu, Watfordu i Maccabi Tel Avivu. S Watfordom je 2015. godine izborio ulazak u Premier ligu, ali je prije početka sezone napustio klub zbog neslaganja sa rukovodstvom kluba.