Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavko Petrović: Pozitivni pritisak ne smije da pravi probleme

slavko petrovic
Foto: I. Kralj

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba, Slavku Petrovića.

Prisutnim medijima su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te skaut Kluba, Aldin Čenan.

– Pozitivni pritisak ne smije da pravi probleme. Ako čovjek krene sa ambicijom i da tu ambiciju želi ostvariti uspjet će. U Želju sam došao iz nekoliko razloga. To je klub kao primjer svima, ja sam bio prije godinu dana ovdje i ovo što sam zatekao danas je bilo neprepoznatljivo. Vidi se jedan veliki pomak. Drugi cilj je bio da se posrnuli gigant koji se nalazi na katastrofalnom mjestu vrati gdje mu je i mjesto. Ja mislim da sam spreman za takvu situaciju i mislim da sam to dokazao u dosadašnjem radu. Upoznat sam sa igračkim kadrom i momentalno mi ne trebaju nikakve pridošlice i mislim da ovaj klub se može izvući tamo gdje mu je mjesto, rekao je Petrović dodavši:

Foto: I. Kralj

Foto: I. Kralj

– Zašto su neki igrači igrali sa 50 ili 70 posto to ćemo otkriti razgovorima koji će početi već danas u karantinu. Nikoga neću žaliti. Mene interesuje jedan cilj, a to je kako izvući Želju što brže iz krize. Dugoročni ciljevi su da završimo u vrhu tabele, a još dugoročnije u nekoj završnici Lige prvaka ili Evropske lige. Svjesni smo da je ekipa upala u psihičku krizu, ovo je kvalitetna ekipa i nemoguće je da se nalazimo na devetoj poziciji.

Slavko petrovic

Foto: I. Kralj

– Zahvalio bih se velikom broju trenera koji su se odazvali pozivima na razgovore sa nama. Odlučili smo se da je Petrović najbolje rješenje da digne Želju jer imamo dobre igrače što će vrijeme i pokazati. Upravni odbor je izglasao da to bude Petrović, a ovom prilikom mu se zahvaljujem na laganoj komunikaciji i saradnji, te naravno želimo mu puno sreće, kazao je Aldin Čenan.

Slavko Petrović je rođen 10. augusta 1958. godine u Beogradu. U trenerskoj karijeri je vodio ekipe Alemanniu Groß-Rohrheim, Amicitia Viernheim, Darmstadta, Carl Zeiss Jene, Fortune Dusseldorf, Waldhof Mannheima, Zalaegerszegi TE, Borac Čačak, beogradski Rad, te ekipu Radnika iz Bijeljine. FK Željezničar i Slavko Petrović su dogovorili saradnju do ljeta 2018. godine.