Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Slavko Petrović uoči povratka na Grbavicu: Mi smo rasterećeni

Slavko_Petrovic_Grbavica

Rezultati ostalih utakmica koji su u prva dva kola ostvareni idu na ruku Vukovima…

Fudbaleri Olimpika sutra će odigrati utakmicu 22. kola m:tel Premijer lige BiH protiv gradskih rivala na Grbavici.

Nakon odlične partije protiv Slobode i pobjede koja je mogla biti ubjedljivija, Vukovi rasterećeni stižu na megdan Željezničaru.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba Olimpika, nije krio zadovoljstvo pratijom koju je njegova ekipa pružila protiv Tuzlaka. Petrović je nekada sjedio na klupi Želje, a razlaz koji je uslijedio puno je koštao Plave, naime, zbog kašnjena s isplatom duga Petroviću Željo je ostao bez Evrope.

“Mislim da smo odigrali jako kvalitetnu utakmicu, pa možda i najbolju otkako sam ja trener Olimpika. Slobodi nismo dopustili niti jedan šut na gol, kontrolisali smo svo vrijeme igru. Bilo je malo poteškoća poslije vodstva od 1:0 i male nesigurnosti, jer je sigurno bilo veliki zalog u ovoj utakmici, ali momci su se na vrijeme skoncentrisali, tako da smo kontrolisali utakmicu i izradili dosta kvalitetnih šansi. Jedino sa čim bih mogao biti nezadovoljan jeste da nismo iskoristili dovoljno kvalitetnih šansi, pa bi možda ta pobjeda bila još ubjedljivija”, kazao je Petrović.

Rezultati ostalih utakmica koji su u prva dva kola ostvareni idu na ruku Vukovima…

“Od tri ekipe koje su se grčevito borile za opstanak u ligi, ili za ispadanje iz nje, sada su tu i ostale ekipe. Sloboda ima još uvijek malo “lufta”, jer ipak šest bodova prednosti im može značiti puno, ali sve zavisi kako budu igrali u sljedećih nekoliko sedmica, jer se može priključiti i peta ekipa, pa će do kraja prvenstva zaista biti neizvjesno”, kazao je Petrović.

Naredno kolo donosi gostovanje na Grbavici.

“Mi smo na gostujućoj utakmici protiv Borca pokazali jedno kvalitetno lice za jednu gostujuću utakmicu. Odradili smo je prilično dobro i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Obje utakmice smo igrali u jakom tempu, od početka pa do kraja, igrali smo dobar fudbal, tako da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Ekipa Željezničara, koja je kroz ovih nekoliko sedmica doživjela neke neuspjehe, će učiniti sve da dođe do tri boda. To uvijek može biti problematično, ako ekipa nešto “mora”. Sigurno da je lopta Mi smo sa ovom pobjedom rasterećenisada prebačena na Željezničar koji je, i pored činjenice što u posljednje četiri utakmice ima samo jedan osvojen bod, favorit u ovom duelu, ali mi se ne predajemo. Idemo na Grbavicu da odigramo utakmicu koja može ličiti na ove dvije prethodne, pa da pokušamo iznenaditi Željezničar”.

Olimpik poslije pobjede nad Slobodom, rasterećeno ide na Grbavicu. Željezničar ima probleme, tu je možda neka prilika za Vukove…

“Sigurno da jeste. Psihološka strana puno znači za igrače koji su pod pritiskom i koji su se malo “olabavili” istog. i u takvom raspoloženju odlazimo na Grbavicu i tako da je to možda naša mala psihološka prednost. Sigurno je da tamo niko ne može da planira da će uzeti bodove”, rekao je na kraju razgovora Petrović.