Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavlje ne prestaje: Navijači Leicestera neće se trijezniti još sedam dana

leicester

Po završetku službene proslave naslova na stadionu King Power navijači Leicester Cityja nastavili su feštu na ulicama grada. U centru su ih čekali svi oni koji nisu mogli nabaviti ulaznicu za utakmicu protiv Evertona, a pijanka je trajala do kasno u noć i trajat će do parade 16. maja.

Navijači novog engleskog prvaka samo su nastavili proslavu, koja traje još od prošlog ponedjeljka kad je Leicester City osigurao naslov nakon remija Tottenhama i Chelseaja.

No “dugovi” dolaze na naplatu tek jutro nakon, a hitna pomoć u gradu Leicesteru imala je jednu od najburnijih noći ove godine, naime ovaj vikend imali su dvostruko više pacijenata nego obično, uglavnom je riječ o lakšim povredama i incidentima kojima je kumovao alkohol.

Grad je cijeli protekle sedmice bio obojen u plavu boju, a šalovi i zastave Leicester Cityja visjele su u gotovo svakom izlogu i na svakom gradskom spomeniku, a kako je jučerašnja večer odmicala, sa spomenika su počeli visjeti i navijači.

https://youtu.be/eVhxYK62Jd0

Leicesterovi navijači bili su toliko pijani da su jutros na posao otišli nakon noći provedene po gradskim klupama i parkovima, a neki su pak bili toliko oduzeti da su ih prijatelji gurali okolo u kolicima za kupovinu.

“Bili smo spremni na ovo, ipak je riječ o iznimnoj situaciji, ali uoči početka vikenda pripremili smo plan za izvanredne situacije i svi naši pacijenti dobili su odgovarajuću pomoć,” izvijestila je hitna pomoć grada Leicestera.

Ni igrači nisu mogli bez alkohola, a većina je bila pošteno pijana do početka Ranierijeve konferencije za medije. Nekoliko igrača upalo je na presicu, slavodobitno stavilo trofej pred svog trenera i zalilo ga šampanjcem.

“Sutra imate trening,” našalio se Ranieri pa dodao: “Poseban osjećaj, trudio sam se skriti emocije, ali na koncu sam odustao, želim ovaj trenutak proslaviti kako to dolikuje.

Ali slavlje još nije gotovo! Naprotiv, tek su pri početku, ovo je bila samo generalna proba za veliku feštu 16. maja kad će se igrači provozati Double-Deckerom na tradicionalnoj paradi.