Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

meksiko

Slavni klub nakon 70 godina osvojio titulu, navijači plakali od sreće

atlas

Odmah nakon posljednje penala na tribinama je nastala ludnica, navijači su plakali i padali na koljena od sreće, snimke pokazuju da su mnogi vjerovatno sinoć ostali i bez glasa

Meksiko je jučer dobio novog nogometnog prvaka. Ovom titulom okrunio se Atlas koji je u uzvratnoj utakmici finala meksičkog prvenstva bio bolji od Leona nakon izvođenja jedanaesteraca.

Leon je na domaćem terenu pobijedio 3:2 u prvom susretu, a u uzvratu je Atlas na svom terenu slavio s 1:0 pa se, zbog toga što ne vrijedi pravilo gola u gostima, otišlo na raspucavanje penala. U njemu je Atlas slavio s 4:3 i bacio u trans desetke hiljada svojih navijača. Atlas u Meksiku, usprkos 70-godišnjoj suši, ima status kultnog kluba i ogromnu vojsku navijača. Svi oni jučer su slavili.

Odmah nakon posljednje penala na tribinama je nastala ludnica, navijači su plakali i padali na koljena od sreće, snimke pokazuju da su mnogi vjerovatno sinoć ostali i bez glasa.

Jedan od njih je svakako Perro Bermudez, poznati meksički nogometni komentator i vatreni navijač Atlasa koji je skakao i urlao nakon što je postignu odlučujući penal.

Da ne mogu vjerovati što se događa i kakvoj drami svjedoče pokazali su i ljudi koji su zaduženi za vođenje društvenih mreža meksičkog kluba.

“DFSJBHDAFJHADFSHJKADFSJHKADFSJHBKADSFJBHKDASBJKDSFABJKHDSAFBJADSFBJDSAFBJSDABJDASJBHDSJSDFJBHKSADJDSJDSAJFBHSABDFHHGASFGHJDASGJYFADHKJBFSHBJKDFGSJLNKDFGSJKLNDFGSFSJBHKSFBJHVKSFABHJKSFABJKHSAFDBJKNSF”, doslovan je citat njihovog prvog upisa nakon osvajanja titule.

Nedugo nakon osvajanja titule, jedan navijač Atlasa objavio je snimku svog djeda kojom je potpuno zaludio društvene mreže.

Jesus Sanchez objavio je snimku na kojoj njegov 91-godišnji djed slavi Atlasovu titulu nakon što je rekao da neće umrijeti prije nego što Atlas ponovno postane prvak. Čekao je za to 70 godina, a ispod pogledajte kako je reagirao kad je shvatio da je napokon dočekao.