Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Cilj je isti kao i prošle sezone

baka_sliskovic_sampion_1

Zrinjski će u misiju odbrane naslova prvaka BiH u nedjelju krenuti gostovanjem na Koševu, a to prema mišljenju šefa struke Blaža Sliškovića nije otežavajuća okolnost. Baka je danas rekao da više voli što ide na Koševo nego u Krupu ili Bijeljinu, jer je na najvećem stadionu motiv za igrače veći. Prije dva dana Zrinjski se remijem u Ljudskom vrtu oprostio od Evrope, što je po Sliškoviću detalj koji treba gurnuti u stranu.

– Važno je rasteretiti igrače, kako bi zaboravili ono što se dogodilo prije dva dana i ohladili glave. Nema potrebe više o tome razmišljati, moramo se okrenuti prvenstvu. Motiv dolazi sam od sebe kad igrate na Koševu i prvenstvo otvarate derbijem. Vjerujem da ćemo imati taj motiv da se s pozitivnim rezultatom vratimo iz Sarajeva, rekao je Slišković.

Osvrnuo se i na dvomeč s Mariborom u kojem Zrinjski nije razočarao, što je dobar znak pred početak prvenstva.

– Ne vjerujem da će igrače biti problem vratiti nakon utakmica s Mariborom, gdje ni u jednom trenutku nismo bili u podređenom položaju. Pokazali smo da se možemo nisiti s ekipom koja je prije par godina ugostila Schalke i Chelsea i zato ne mislim da će se igračima biti teško usmjeriti na prvenstvo u kojem imamo ambicije kao i prošle godine, dodao je Baka.