Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Vjerujem igračima, znam da će dati maksimum

IMG_0877

Zrinjski nakon dva vezana remija protiv sarajevskih rivala spremno dočekuje meč protiv Radnika u kojemu imaju imperativ pobjede. Blaž Slišković pred utakmicu se našao u problemima, ali ipak vjeruje da će ostvariti cilj.

– I dalje imamo jedan cilj, a to je odbrana naslova prvaka i tako ćemo se postaviti do kraja takmičenja. Tokom sedmice radili smo na analiziranju protivnikovih mana i kvaliteta kako bismo napravili igru koja će im nanijeti štetu. Vjerujem u momke i siguran sam da će svaki igrač koji istrči dati svoj maksimum. Psihološki i dalje smo pod dojmom da moramo maksimalno kvalitetno odigrati svoje utakmice i osvajati bodove, a ne oslanjati se na druge rezultate. Idemo iz utakmice u utakmicu i što više bodova osvojimo, to su nam izgledi da na kraju budemo prvi – veći, izavio je Slišković.

Zbog tri žuta kartona protiv Radnika neće nastupiti Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Mario Barić i Jasmin Mešanović, a zbog povrede u kadru nisu Daniel Graovac i Zvonimir Blaić. Pod znakom pitanja je nastup Ognjena Todorovića.