Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda će na Pecari pokušati uzeti barem bod

ordagic jagodic333

Nakon 43 treninga i sedam kontrolnih utakmica Sloboda je spremna za početak prvenstva.

Iako po tradiciji ne prolazi dobro na Pecari, Tuzlaci će pokušati iskoristiti umor Širokobriježana zbog nastupa u Evropskoj ligi i uzeti barem jedan bod, sukus je izjava koje su novinarima na popodnevnoj konferenciji za novinare dali trener Vlado Jagodić i kapiten Amer Ordagić.

Jagodić je na početku izrazio žaljenje što Široki nije prošao u 3. pretkolo Evropske lige, ali ne zbog toga da bi Slobodi bilo lakše.

– Žao mi je što nisu prošli, jer su, kao i Zrinjski, bili na pragu uspjeha koji bi bh. nogometu donio poneki poen više – kazao je Jagodić.

Ponovio je da, unatoč velikom angažmanu na prikupljanju potrebne „papirologije, na Pecari neće igrati Sulejman Krpić, Emir Osmanagić, Milan Ćulum i Zvjezdan Đorđilović.

– Sigurno je da ćemo na sve moći računati već u 2. kolu prvenstva. I bez njih imamo igrače koji su spremni odigrati dobru utakmicu. Tokom priprema osjetno smo popravili odbranu, tako da smo primali malo golova, ali smo se i igrački pojačali kako bismo dotjerali taj segment igre – objasnio je trenr Slobode.

Cilj Slobode u ovom prvenstvu je Liga 6, te pripremanje ekipe za blisku budućnost.

Tuzlaci će dan prije otputovati u Široki Brijeg i tamo će biti u karantinu. Vjere u vlastite snage ne manjka.

– Neka se niko ne ljuti na moj optimizam, ali niko ne ide igrati da bi izgubio utakmicu. Koliko znam, Sloboda nikada nije pobijedila u Širokom Brijegu, ali i ovoga puta idemo spremni na nadigravanje. Domaćin je jak iz prekida, no smo vidjeli i da su protiv Škota osjetno pali kada su primili gol. Ne idemo da se prilagođavamo njima nego da pokušamo nametnuti svoju igru – zaključio je Jagodić.

Optimizma ne manjka ni kapitenu Ameru Ordagiću.

– Imamo znanja i kvaliteta da se nadigravamo i vratimo barem s jednim bodom. Nekoliko puta smo se, posljednjih seona, s Pecare vraćali s bodom, pa se tome nadam i sada. Tim više što ćemo imati izvanredne uslove za igru – naglasio je Ordagić.

U Slobodi su istaknuli da je put Širokog Brijega trebala poći veća skupina navijača Slobode, ali da zbog kasnog roka objave informacije da je domaćinu smanjena kazna i da će se igrati pred publikom, nije na vrijeme najavljen dolazak tuzlanskih Fukara, pa bi to mogao biti razlog da ih ne puste na stadion Pecara.

Utakmica Široki – Sloboda igra se u nedjelju od 21.00 sat.