Sloboda kažnjena s 8.500 KM, Zebi pet utakmica suspenzije

sloboda – radnik

Nogometaš Slobode Zajko Zeba kažnjenje sa pet utakmica neigranja zbog nesportskog ponašanja tokom prve utakmice finala Kupa BiH protiv Radnika.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je Zebu nakon crvenog kartona u finišu susreta Kupa BiH, dok je Sloboda novčano kažnjena sa 4.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, korištenja duplog razglasa i ubacivanje tvrdih predmeta u teren.

Klub iz Tuzle dodatno je kažnjen sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 29. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, duplog razglasa, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Novčane kazne od po 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava izrečene su Borcu i Zrinjskom.

Slavija je kažnjena sa 2.500 KM zbog propusti u organizaciji utakmice 30. kola protiv Željezničara, upotrebe pirotehničkih sredstava i skandiranje političkih slogana.

Fudbalski klub Olimpic kažnjen je dva puta sa po 1.000, za susrete 29. i 30. kola, zbog kršenje člana 17 Propozicija takmičenja – nema prijavljenog licenciranog glavnog trenera u zapisniku sa utakmice. Ista novčana kazne izrečena je Zrinjskom zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na gostovanju u Kaknju protiv Mladosti.