Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Sloboda misli o Vitezu, a priprema se za Želju i Zrinjskog

04/08/2016

Kvalitet imamo, a nadam se da ćemo smoći snage da pobijedimo neugodnu ekipu Viteza, kako bismo u pozitivnoj atmosferi dočekali utakmice sa Željezničarom i Zrinjskim, rekao je trener Slobode Husref Musemić danas na konferenciji u Tuzli, na kojoj je naveo da su svi igrači spremni za utakmicu osim kažnjenog Zajka Zebe.

Podsjetio je da su dvije posljednje utakmice protiv Vitežana protekle u neizvjesnoj završnici, te da i sutra očekuje veliki otpor gostiju.

– Nisu u odnosu na prošlo prvenstvo puno mijenjali ekipu i imaju trenera koji dobro radi svoj posao. Problem bi moglo biti toplo vrijeme, ali kako bude nama, tako će biti i Vitežanima. Bit će promjena u ekipi, jer ćemo neke igrače odmoriti – rekao je Musemić.

Očekuje se da će u startnoj postavi prvi put u ovom prvenstvu biti Haris Mehmedagić, dok će utakmicu u „špicu“ početi Sulejman Krpić, trenutno vodeći strijelac prvenstva.

– Imamo seriju teških utakmica u osam dana i moramo voditi računa o svježini igrača. Istina je da mnogi konkurišu za sastav, ali za sve nažalost nema mjesta. Igrat će najspremniji, a među njima je i Vladimri Grahovac koji je izborio svoje mjesto u sastavu – kaže Musemić.

Na vijest da splitski Hajduk pokazuje zanimanje za Amera Ordagića, Musemić kaže da ga to raduje, jer je očito da je riječ o mladom i igraču koji još može napredovati.

– Čuo sam tu informaciju, ali o realizaciji eventualnog angažmana brinu rukovodeći ljudi kluba – komentira trener Tuzlaka.

Rekao je da se oporavio Ibrahim Škahić i da ga uskoro očekuje na nekoj od utkmica u ekipi, dok za Ivana Fatića ističe da još nije s formom na očekivanom nivou.

Naposljetku, istakao je da je Aleksandar Subić u Širokom Brijegu počeo slabo, ali da je poslije bio vrlo angažovan u ofanzivnim akcijama.

– Žao mi je što na Pecari nismo osvojili tri boda, jer smo bili vrlo blizu pobjede. Ali, s druge strane, kako smo počeli i nakon što smo primili dva „jeftina“ gola, dobro je da smo izvukli živu glavu – rekao je Musemić.

Komentari