Fudbal

Premijer liga BiH

Sloboda na Tušnju poražena od Čelika

16/03/2019

Dilaveru je ovo treći gol u susretima sa Slobodom u razmaku od mjesec dana

U okviru 23. kola Premijer lige BiH za nogometaše, na Tušnju je ekipa Slobode poražena u susretu sa zeničkim Čelikom rezultatom 0:1 (0:1).

Jedini pogodak postigao je Haris Dilaver u 18. minuti utakmice, primivši loptu pored “uspavanih” Amara Beganovića i Aleksandra Ignjatovića. Dilaveru je ovo treći gol u susretima sa Slobodom u razmaku od mjesec dana.

Sloboda je nastupila bez Muamera Adžema i Omara Pršeša, koji su suspendovani zbog žutih kartona, te povrijeđenog Ivana Barabana. To se itekako osjetilo u igri Tuzlaka, ali je domaći stručni štab i pored toga najavljivao “sigurnu pobjedu”.

Ne samo da je nisu ostvarili, nego su među malobrojnim ekipama s najmanje osvojenih bodova u ovoj godini – dva boda u četiri susreta, uz samo jedan postignuti gol.

Bilo je tokom utakmice prilika da se mreža zatrese još koji put. Čelik je u 60. minuti mogao povećati vodstvo, ali je Marin Jurina s desne strane, s nekoliko metara, šutirao pokraj gola.

Najbolju priliku za poravnanje rezultata Sloboda je propustila u 69. minuti, kada je Antonio Vidović s desne strane šutirao, a lopta je očešala drugu stativu.

Odličnu priliku za goste nije u 83. minuti iskoristio Luka Miletić šutirajući s pet-šest metara pravo u golmana Gorana Vukliša.

Čelik je tako ostvario povijesnu pobjedu: prvi put otkako se igra Premijer liga odnio je s Tušnja sva tri boda.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.