Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripremni susret

Sloboda na Tušnju remizirala sa Slobodom iz Užica

sloboda tuzla3334

Narednu utakmicu Sloboda već sutra igra protiv Budućnosti iz Banovića

Pripremajući se za nastavak prvenstva BiH, nogometaši tuzlanske Slobode danas su na pomoćnom terenu stadiona Tušanj remizirali sa Slobodom iz Užica, članom Prve lige Srbije, odigravši 1:1 (1:1).

Po hladnom vremenu i teškom terenu igrači obje ekipe prikazali su borbenu utakmicu u kojoj je domaći sastav u oba dijela imao terensku inicijativu, ali su od više prilika iskoristili samo jednu.

U 25. minuti, nakon akcije Amara Beganovića i Ivana Barabana, Tuzlake je u vodstvo doveo Said Husejinović, udarcem sa oko 18 metara.

Iz prve prilike na utakmici gosti su u 30. minuti izjednačili golom Ljubomira Kovačevića.

U 23. minuti zbog psovanja sucu isključen je kapiten Tuzlaka Perica Ivetić, ali je, vjerovatno uz saglasnost gostiju, domaći tim nastavio utakmicu sa 11 igrača.

Početni sastavi ekipa:

Sloboda (T): Vukliš, Beganović, Ivetić, Adzem, Ignjatović, Hadžanovic, Alispahić, Baraban, Pršeš, Husejnović, Vidović.

Sloboda (U): Mitrović, Jezdimirović, Sekulić, Vučković, Sergej, Melerović, Filipović, Lazović, Milenković, Kočijašević, Kovačević.

U drugom dijelu oba trenera uveli su u igru veći broj igrača, ali golova nije bilo.

Tuzlanskoj Slobodi ovo je bila peta pripremna utakmica i prvi remi. Prije toga, poraženi su od Zvijezde iz Gradačca (2:3) i Željezničlara (1:2), dok su pobijedili Igman iz Konjica (4:0) i TOŠK iz Tešnja (4:0).

Narednu utakmicu Sloboda već sutra igra protiv Budućnosti iz Banovića (14 sati).