Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga bih

Sloboda odigrala najbolju ovosezonsku utakmicu i visoko savladala Široki

2908_husejnovic

Ovo je Slobodi druga pobjeda i najbolja utakmica u ovoj sezoni. Reprezentativnu pauzu Tuzlaci dočekuju usredini tabele i sa sedam bodova

Za razliku od prethodne dvije utakmice u kojima se “Crveno-crni” poraženi, u 6. kolu Premijer lige BiH i duelu sa Širokim Brijegom, večeras smo gledali jednu novu Slobodu.

Ekipa Gradimira Crnogorca u večerašnju utakmicu je ušla odlučno i hrabro i majstorskim golom Saida Husejnovića povela već u 5. minuti.

Odlučujući trenutak se desio u 35. minuti. U periodu igre kada se Široki vraćao u utakmicu u prenio igru na polovinu Tuzlaka, Osmić je iskoristio odličan pas Kurtalića, i izašao sam pred golmana Zlomislića koji ga obara pred kaznenim prostorom. Zbog tog starta sudija je isključio golmana gostiju, što je olakšalo Slobodi da upiše pobjedu.

Pobjedi ih je približio danas odlični Nemanja Tomašević u 45. minuti prvog poluvremena. Sjajan pas uputio mu je Dženis Beganović, nakon kojeg ulazi u kazneni prostor i odličnim šutem pod prečku matira golmana gostiju.

U drugom poluvremenu Sloboda koristi brojčanu nadmoć, te konstantim presingom na gostujuću odbranu gostima ne dozvoljava da igru organizovano prenesu na njihovu polovinu i tako dođu do šanse iz koje bi mogli postići gol i utakmicu učiniti neizjesnom.

Tačku na pobjedu i dobru predstavu je stavio Dženis Beganović trećim golom Slobode.

Igrao se 73. minut, kada je Beganović nakon kombinacije sa drugim Beganovićem dobio loptu u petercu i poslao je u mrežu gostiju.

Ovo je Slobodi druga pobjeda i najbolja utakmica u ovoj sezoni. Reprezentativnu pauzu Tuzlaci dočekuju usredini tabele i sa sedam bodova.

Sa ovom pobjedom Sloboda je okončala crni niz od četiri godine bez pobjede u duelima sa Širokim Brijegom, prenosi Tuzlainfo.