Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda ostaje bez trenera, Musemić odlazi nakon prozivke s tribina

husref musemic

U 8. Kolu BHT Premijer lige BiH fudbaleri tuzlanske Slobode na stadionu Tušanj, pred oko 2.000 gledatelja, remizirali su protiv ekipe Mladosti DK rezultatom 1:1.

Nakon utakmice šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić, u izjavi za BHT u komentaru utakmice, istakao je da nije zadovoljan igrom i rezultatom.

A, potom je otkrio da više vjerovatno neće voditi tim sa Tušnja.

Musemić je svoju izjavu za BHT1 završio:

– Ovo je vjerovatno moja posljednja utakmica u Slobodi.

U toku susreta navijači sa sjeverne tribine su u nekoliko navrata skandirali Musemiću da više nije poželjan na Tušnju.

Na mini konferenciji za novinare poslije utakmice s ekipom Mladosti iz Doboj Kaknja (1:1), rekao je da je ovo bila njegova posljednja utakmica u Slobodi.

– Primili smo taj gol, ali možda smo na kraju mogli i pobijediti. Imali smo u drugom dijelu puno više prilika, ali nismo uspjeli. Ja vas sve pozdravljam, ovo je moja posljednja utakmica, želim vam puno sreće. Mislim da smo dobro sarađivali. Svima koji slave, želim Bajram barećola – rekao je na početku Musemić.

Potom je objasnio razloge napuštanja trenerske dužnosti, na iznenađenje čelnih ljudi klupske uprave.
Svoju odluku saopćio je igračima, a zatim direktoru Saši Vugdaliću.

– Imam 55 godina i neću dopustiti da me „balavci“ vrijeđaju na stadionu. Za ovih godinu i pol dana uradili smo jako puno dobrih stvari i ne želim da slušam uvrede na moj račun poslije jedne izgubljene utakmice – rekao je Musemić očito misleći na poraz u prethodnoj utakmici od Krupe (3:0), nakon čega je uslijedio i polovičan uspjeh protiv Mladosti.

Na pitanje da li je odluku donio vruće glave, Musemić je kazao:

– Moja je glava uvijek vruća. Ovo je moja odluka i nema tu nikakvih dilema. Zahvaljujem se igračima i ljudima iz uprave s kojima sam dobro sarađivao, posebno s predsjednikom.

Podsjetio je da je jučer i Barcelona doživjela poraz i da se takve stvari dešavaju, pa zašto ne i Slobodi.

– Ekipa je izgubila malo samopouzdanja. Sloboda ima kvalitet, a samoupouzdanje se vraća pobjedom, golovima. Očito, mi to danas nismo uspjeli, bez obzira što smo u drugom poluvremenu igrali mnogo bolje – zaključio je Musemić.

Odbio Sarajevo zbog date riječi

Musemić je nedavno odbio ponudu FK Sarajeva, koje ga je kontaktiralo nakon otkaza Almir Hurtiću, poručivši tada kako je dao riječ čelnicima Slobode da će ostati na klupi, koju ne može pogaziti. U međuvremenu, na klupu Sarajeva sjeo je Mehmed Janjoš, koji je danas zabilježio pobjedu u prvoj utakmici otkada se po treći put vratio na klupu Sarajeva.

Rezultati susreta osmog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine:

– subota:
Zrinjski – Čelik 4:0
Željezničar – Krupa 2:1

– nedjelja:
Olimpic – Radnik 0:3
Vitez – Sarajevo 0:1
Sloboda – Mladost 1:1

Susret Široki Brijeg – Metalleghe BSI počinje u 19.30.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo