Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva liga fbih

Sloboda pobjedom krenula u pohod na Premijer ligu, Kakanjci poveli pa stali

sloboda rudar kakanj
FOTO: Tuzlanski.ba

Meč između Zvijezde Gradačac i Tomislava je odođen

Fudbaleri Slobode večeras su pobjedom 3:2 otvorili sezonu u Prvoj ligi FBiH protiv Rudara iz Kaknja. Gosti iz Kaknja poveli su u ranoj fazi utakmice, već u trećoj minuti hladan tuš za navijače Slobode.

Hasanović je šutirao lopta je pogodila igrača Slobode Mujkića i završila u mreži Muminovića.

Sloboda se tokom prvog poluvremena pokušavala oporaviti od ranog šoka. Dilaver, Kalesić, Dervišagić pokušavali su ugroziti gol gostiju ali fenomenalni Kršić osujetio je sve pokušaje crveno-crnih. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:1.

U nastavku izabranici Zlatana Nalića odlučni da na Tušnju u prvom kolu navijače počaste pobjedom. Crveno-crni su krenuli agresivno što se isplatilo već u 54. minuti kada Kalesić pogađa za 1:1. Slavlje navijača na tribinama nije ni prestalo, a isti igrač već u 55. minuti postiže novi pogodak i donosi Slobodi prednost (2:1).

Veliku zaslugu za oba gola imao je Delić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Nakon postignutih golova Sloboda je nastavila držati konce igre, te imati veći posjed lopte.

Do novog vodstva čekala se 83. minuta kada Dervišagić dovodi Slobodu u vodstvo 3:1. U sudijskoj nadoknadi Rudar preko Musića smanjuje na 3:2 što je bio i konačan rezultat susreta na Tušnju. U 2. kolu Sloboda gostuje u Bihaću kod ekipe Jedinstva, dok će Rudar na svom terenu u Kaknju dočekati Goražde.

Rezultati 1. kola: Budućnost – TOŠK 2:1; Gradina – Bratstvo 2:1; Radnik Hadžići – Gornji Rahići 2:1; Jednistvo Bihać – BFK Simm Bau 2:2; Sloboda – Rudar 3:2.

U nedjelju igraju Stupčanica – Čelik i Mladost – Goražde.

Meč između Zvijezde Gradačac i Tomislava je odođen.