Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda potvrdila šampionske ambicije, na Tušnju pao Zrinjski

IMG_5247

Nogometaši Slobode slavili su protiv Zrinsjskog u derbiju 15. kola BH Telecom Premijer lige i završili jesenji dio prvenstva na diobi prvog mjesta sa Širokom Brijegom.

Tuzlaci su od samog početka krenuli ofanzivno što je iznenadilo goste iz Mostara koji nisu uspjevali da pariraju danas sjajnim fudbalerima Slobode, prije svih Zebi i Ordagiću koji su komandovali veznim redom domaćina.

Sloboda je povela u 20. minuti sjajnim pogotkom Zajka Zebe koji je matirao Karačića lob udarcem sa sredine terena, da bi deset minuta kasnije Mehidić povećao vodstvo na 2:0 nakon sjajne solo akcije i odličnog udarca sa 25 metara.

U drugom poluvremenu Zrinjski je imao terensku inicijativu, ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Kenena Pirića, dok je Sloboda prijetila iz kontra napada preko Veselinovića i Govedarice.

Mostarci su na kraju došli do pogotka u 94. minutu preko Vučine Šćepanovića, ali nije više bilo vremena da se dođe do konačnog preokreta jer je sudija Jakupović svirao kraj odmah nakon što su domaćini krenuli sa centra.

Sloboda je ovom pobjedom došla na diobu prvog mjesta sa Širkom Brijegom kojeg drži sa osvojenim 31 bodom, dok je Zrinjski ostao treći sa bodom zaostatka.