Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sloboda povela protiv Sarajeva 2:0, uslijedio je potpuni preokret

sarajevo – sloboda – fena (1)

Za vodstvo Sarajeva od 3:2 u 74. minuti precizan je bio Avramovski

U derbiju starih rivala u okviru 24. kola Premijer lige BiH fudbaleri Sarajeva su nakon preokreta došli do pobjede nad Slobodom u Tuzli rezultatom 2:3 (2:2).

Tuzlacima je pripalo otvaranje utakmice, a Sarajlijama finiš prvog poluvremena. Prvo slavlje domaće publike na Tušnju viđeno je u 8. minuti. Stojan Vranješ je odlično proigrao Amera Bekića koji donosi prednost svojoj ekipi.

Isti igrači su akteri novog slavlja. U prelijepoj akciji koju je počeo Adam Vošnjak, asistent je bio Vranješ, a sigurni egzekutor Bekić za 2:0.

Nakon toga Sarajevo se oporavilo od šoka i prijetilo sve češće golu Slobode. U 33. minuti Antoni Bandić, glavni sudija, dosudio je jedanesterac za goste, a siguran izvođač bio je Adem Ziljkić.

Dva minuta kasnije Sarajevo je došlo do izjednačenja. Hamza Čataković je iskoristio smušenost domaće odbrane i rezantnim udarcem pospremio loptu u mrežu.

U drugom dijelu krenulo se opreznije, a prvo veliko uzbuđenje viđeno je u 70. minuti. Adi Alić je imao veliku priliku, ali je njegov šut otišao preko gola.

Tri minuta kasnije stigla je kazna. Ziljkić je ubacio, a Daniel Avramovski pogodio za 2:3.

Do kraja Sarajevo je prijetilo iz kontranapada, a Sloboda je dobre prilike imala preko Vranješa i Saida Huseinovića.

Sarajevo je osvojilo 35. bod, a Sloboda je ostala na 24 osvojena boda i slijedi joj grčevita borba za opstanak.