Nema para, ali ima inata

Sloboda protiv Zrinjskog bez Bekića, Maksimovića i Ivetića

nogomet_tuzla_city_sloboda

Trener Slobode, Mile Lazarević, rekao je pred utakmicu sa Zrinjskim da ih očekuje izuzetan rival predvođen sjajnim Miljanom Govedaricom

Na Tušnju ništa novo, nema para, ali ima inata. Na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode, Mile Lazarević, rekao je da je situacija s dugovanjima ista, ali da igrači sami sebe motiviraju.

Uoči duela sa Zrinjskim, timom koji je primio svega tri gola i bit će opasan za odbranu Slobode, koja je dosta „propusna“, Lazarević je, ipak, iskazao optimizam:

– Nakon poraza od Mladosti, gdje smo zaslužili bod, očekujemo Zrinjski čiji je najopasniji igrač Miljan Govedarica, nekadašnji igrač Slobode, u kojoj nije dobio pravu priliku.

Trener Slobode, Mile Lazarević, rekao je pred utakmicu sa Zrinjskim da ih očekuje izuzetan rival predvođen sjajnim Miljanom Govedaricom.

– Govedarica igra u životnoj formi. Najvažniji je igrač Zrinjskog. Moji igrači su dovoljno motivirani da pruže maksimum i nadam se da ćemo, uz podršku publike, ostati neporaženi – rekao je Lazarević.

U ekipi ponovo neće biti Amera Bekića, koji nije dovoljno oporavljen, ali ni Perice Ivetića za koga je Lazarević rekao da je na posljednje dvije – tri utakmice podbacio, te da je to jedini razlog što neće biti u startnoj postavi.

Zbog povrede će izostati i Saša Maksimović, dok Smajić, kako je rekao, trenira “po posebnom režimu”.

Uime igrača govorio je veteran Samir Bekrić, igrač koji je primjer borbenosti, i nositelj je igre tuzlanskog tima.

– Zrinjski je ozbiljna i kvalitetna ekipa. Znam s čime raspolažu, ali volim igrati ovakve utakmice. Nadam se da ćemo biti pravi i ostvariti povoljan rezultat – zaključio je Bekrić.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se na Tušnju, u subotu od 16 sati.