Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda remizirala sa drugoligašem Slogom

fena_slobod_sloga_culum

U prvoj pripremnoj utakmici nakon povratka iz Kupresa, tuzlanska Sloboda remizirala je s drugoligašem Slogom iz Tojšića odigravši 1:1 (1:0).

Trener Vlado Jagodić izveo je sastav igrača s manjom minutažom u odnosu na pripremne utakmice sa Zrinjskim i Radnikom, dok je glavnina igrača koji konkurišu za prvu ekipu  odvojeno trenirala, među kojima i Sulejman Krpić, koji se prije nekoliko dana vratio iz švedskog AIK-a.

Od novih igrača nastupili su Milan Ćulum i Anel Husić koje je Jagodić želio opteretiti većom minutažom zbog kraćeg vremena provedenog tokom priprema s glavninom ekipe.

Tuzlaci su poveli u 33. minuti golom Edisa Smajića, a izjednačio je Amel Fejzić u 57. minuti.

Gosti su pružili snažan otpor “crveno-crnima”, iako su, prema riječima trenera Envera Hukića, do sada obavili tek desetak treninga.

– Naravno da nisam zadovoljan, jer bez obzira na sastav ekipe morali smo pobijediti Slogu, kojoj odajem priznanje za borbenost i angažman. Od mojih igrača očekivao sam da pokažu barem ono što su pružali tokom priprema na Kupresu, ali su oni dali jedva pet posto od očekivanja – kazao je Jagodić za Fenu.

SLOBODA: Hadžić, Beganović, Salkić, Salihović, Đorđilović, Grahovac, Hairlahović, Hodžić, Omerović, Smajić, Husić. Trener: Vlado Jagodić.
Još su igrali: Erić, Mujkić, Zukić, Ćulum Fazlić, Tandir.

SLOGA: Hadžić, Delić, Kahrić, E.Fejzić, Smajlović, Zulfić, Suljkanović, Hodžić, Mijatović, A. Fejzić, Hasanović. Trener: Enver Hukić.
Još su igrali: Čerimić, Šišić, Muslić, Halilović, Šmigalović, Selimović, Alagić, Mevkić, Gosić.

Slijedeću utakmicu Sloboda igra na Tušnju 15. jula protiv šabačke Mačve.