Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sloboda stiže na Grbavicu, u Banjoj Luci aktuelni prvak traži prvu pobjedu

grbavica uoci francuske1

Borac dolazi dosta oslabljen. Nikola Popara je suspendovan, Ivan Šubert i Jovan Motika su se tek vratili treninzima, a najverovatnije u timu neće biti ni Faruka Gogića zbog zdravstvenih problema

Tri utakmice sedmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas, nakon će uslijediti reprezentativna pauza.

Posušje od 17 sati Mokrom Docu dočekuje Zrinjski. Plemići u goste dolaze kao jedna od dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva.

U Posušju i dalje imaju dosta problema s povredama, a za sutrašnji meč je upitan i Dominik Begić, igrač koji igra u dosta dobroj formi ove sezone. S druge strane Sergej Jakirović ima sve igrače na raspolaganju za ovaj meč.

Borac i Radnik se sastaju u Banjoj Luci sa početkom u 19 sati. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine očajno je počeo ovu sezonu i nalazi se na zadnjem mjestu, s utakmicom manje. I Bijeljinci još uvijek čekaju prvu pobjedu, a skupili su do sada tri boda iz tri neriješena meča.

Borac dolazi dosta oslabljen. Nikola Popara je suspendovan, Ivan Šubert i Jovan Motika su se tek vratili treninzima, a najverovatnije u timu neće biti ni Faruka Gogića zbog zdravstvenih problema.

Kolo će se zatvoriti derbije Željezničara i Slobode na Grbavici, a utakmica počinje u 21 sat. Plavi nemaju baš najbolje rezultate, ali mogu biti zadovoljni početkom sezone i odnosom mlade ekipe, koja je pokazala veliku borbenost.

Sloboda je ove sezone sjajno počela prvenstvo i prvi poraz su upisali u prošlom klubu protiv Sarajeva.

Premijer liga BiH, sedmo kolo:

Petak, 27. august:

Sarajevo – Široki Brijeg 0:0

Subota, 28. august:

Tuzla City – Rudar 3:2

Velež – Leotar 2:1

Nedjelja, 29. august:

17:00 Posušje – Zrinjski (Arena Sport)

19:00 Borac – Radnik (Arena Sport)

21:00 Željezničar – Sloboda (Moja TV)