Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda u nedjelju ima samo jedan cilj

musemic sloboda

Utakmica s Veležom nama je bitna, a ekipu spremamo kao i prije svake utakmice, izjavio je na današnjoj pres-konferenciji u Tuzli Nedim Omerović, trener u stručnom štabu FK Sloboda.

U nedjelju, 13. septembra, na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli u 16.30 sati u utakmici 8. kola BHT Premijer lige BiH snage će odmjeriti FK Sloboda iz Tuzle i FK Velež iz Mostara.

Omerović je ocijenio da pozicija Veleža na tabeli ništa ne znači, kao ni bilo koje ekipe koja dođe u Tuzlu.

– Spremamo se, posebno nakon utakmice sa Željezničarom na Grbavici u kojoj smo odradili jednu jaku, tešku i zahtjevnu utakmicu, na kojoj su se igrači istrošili – kazao je Omerović i dodao da imaju dovoljno vremena da se pripreme da odigraju jednu dobru utakmicu.

Istakao je da je Govedarica zadobio povredu i da najmanje dvije sedmice neće igrati, a na njegovoj poziciji još nije odlučeno ko će nastupiti u nedjelju.

– Za svaku utakmicu igrače spremamo prema protivničkoj ekipi – dodao je Omerović

Prvotimac Slobode Amer Avdagić ocijenio je da su do sada ostvarili dobar rezultat imajući u vidu osvojene bodove, ali da žele iskoristiti situaciju, jer, prema njegovim riječima, Sloboda je u određenoj mirnoći u odnosu na druge klubove.

– Mi imamo samo jedan cilj: da pobijedimo u nedjelju – poručio je on, i pozvao navijače da bodre Slobodu u nedjelju na Tušnju.

Sudija utakmice je Dragan Skakić, njegovi pomoćnici Toni Bandić, Radislav Kačavenda, dok je četvrti sudija Željko Marić, peti Predrag Stankić, a šesti Ermin Sivac. Delegat je Esnaf Buza, a posmatrač Marko Bilić.

Podjećamo, FK Sloboda je trenutno na drugom mjestu na tabeli BHT Premijer lige.